Redactia.ro
Home » Monden » Actorul Wentworth Miller din „Prison Break” suferă de autism. „A fost un șoc. Dar nu o surpriză”

Actorul Wentworth Miller din „Prison Break” suferă de autism. „A fost un șoc. Dar nu o surpriză”

GALERIE FOTO (3) Actorul Wentworth Miller din „Prison Break suferă de autism

Actorul Wentworth Miller din „Prison Break” suferă de autism. Starul din serialul de succes Prison Break a fost diagnosticat cu autism la vârsta de 49 de ani. Actorul a recunoscut că vestea l-a șocat, dar oarecum se aștepta a acest lucru.

Actorul Wentworth Miller din „Prison Break” suferă de autism. „A fost un șoc. Dar nu o surpriză”

Actorul Wentworth Miller din „Prison Break” suferă de autism. Celebrul actor a postat pe Instagram un mesaj șocant. Wentworth Miller a dezvăluit că a fost diagnosticată cu autism în toamna anului 2020. ‘Toamna aceasta marchează un an de când am primit diagnosticul meu informal de autism. Precedat de un autodiagnostic. Urmat de un diagnostic formal. A fost un proces lung, defectuos, care avea nevoie de actualizare. Sunt un bărbat de vârstă mijlocie, nu un copil de 5 ani. Recunosc că accesul la un diagnostic este un privilegiu de care mulți nu se bucură’, a scris actorul Wentworth Miller pe Instagram.

Actorul a recunoscut că diagnosticul l-a șocat inițial, dar se aștepta la asta pentru că avea o bănuială cu privire la tulburarea pe care medicii i-au confirmat-o. Potrivit specialiștilor, autismul este o tulburare de dezvoltare caracterizată prin dificultăți de comunicare și interacțiunea socială, dar și prin comportamente repetitive. ‘Există o narațiune culturală acum familiară (la care am participat) care spune: Figurile publice împărtășesc public A, B şi C, dedică platforma lui D, E şi F. Bine pentru ei. Și nu este neapărat ceea ce se va întâmpla aici. Nu știu suficiente despre autism. (Sunt multe de știut.) În prezent, munca mea pare să-mi evolueze capacitatea de înțelegere.

Reexaminând 5 decenii de experiență trăită printr-un nou obiectiv. Va dura ceva timp. Între timp, nu vreau să risc să devin dintr-o dată o voce puternică și prost informată în cameră. Comunitatea #autistică a fost istoric discutată. Nu doresc să fac mai mult rău. Numai pentru a ridica mâna, spuneți: Sunt aici. Am fost (fără să-mi dau seama)’, a mai scris starul din ‘Prison Break’.

Actorul nu vrea să mai apară în „Prison Break”

Miller a anunțat în 2013 că este gay, iar anul trecut a anunțat că nu vrea să mai apară în serialul Prison Break. În vârstă de 49 de ani, actorul a vorbit despre un potențial sezon șase, dezvăluind că renunță la rolul lui Michael Scofield pentru că nu vrea să mai interpreteze personaje heterosexuale. Foștii colegi ai actorului i-au respectat și susținut decizia. „A fost fain, amice”, i-a scris Dominic Purcell, cel care l-a jucat pe fratele lui Michael Scofield.

Wentworth Miller a dezvăluit că este homosexual într-o scrisoare pe care a trimis-o directorului Festivalul international de Film de la St. Petersburg. Acesta refuza invitația la festival și a făcut declarații publice legate de orientarea sa sexuală. “Va multumesc pentru invitatie. In trecut am vizitat Rusia si din acest punct de vedere mi-ar face placere sa accept invitatia. Insa, fiind homosexual, trebuie sa o refuz. Sunt profound tulburat de atitudinea actuala si tratamentul aplicat de autoritatile ruse barbatilor si femeilor gay. Situatia nu este acceptabila si nu pot participa cu buna stiinta la un eveniment gazduit de o tara in care oamenilor ca mine le este refuzat in mod sistematic dreptul de a iubi liber”. Miller a mai spus că în cazul în care situația se va schimba, va accepta în viitor o astfel de invitație.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: