Redactia.ro
Home » Știri » Acum este cel mai aplaudat român, însă nu a știu ce e copilăria. A început munca la fabrică de la 5 ani: “Mă dureau picioarele, eram mic, dar știam că trebuie să muncesc”

Acum este cel mai aplaudat român, însă nu a știu ce e copilăria. A început munca la fabrică de la 5 ani: “Mă dureau picioarele, eram mic, dar știam că trebuie să muncesc”

GALERIE FOTO (2)

Mă dureau picioarele, eram mic, dar știam că trebuie să muncesc”, așa începe povestea cutremurătoare a celui mai aplaudat român al momentului! Numele său a fost pe buzele a milioane de români, când a reușit să pună țara noastră la loc pe harta lumii fotbalului mondial

Când avea doar 5 ani, nu a visat o clipă că numele lui va fi pe buzele tuturor românilor, care îi vor privi cu sufletul la gură fiecare mișcare și îi vor transmite toată energia lor bună. Era copil, însă nu avea vise, ci preocupări de oameni în toată firea. Grijile erau atât de mari pentru un băiat atât de mic, care se vedea nevoit să uite de copilărie pentru a reuși să aducă mâncare acasă.

Acum este cel mai aplaudat român, însă nu a știu ce e copilăria

Un gând care devine copleșitor chiar și pentru un adult, se pare că erau o realitate dură în fața căruia, la cei 5 ani, Florin trebuia să găsească soluții de moment, fără să știe ce înseamnă joacă.

Este vorba de Florin Niță, portarul revelație din meciul României contra Germaniei, apreciat acum nu doar de românii săi, ci și de adversari, cel care apără cu tot suflul poarta țării sale.

Însă până să ajungă să câștige bani din fotbal, viața sa nu a fost deloc ușoară. Pus să definească pe scurt viața sa, Florin Niță a răspuns destul de concis: “Viaţa mea? însemnat muncă, muncă și iar muncă!”

Florin Nită, rămas de mic fără nimeni pe lume

Însă, nu se plânge de muncă și spune că cel mai greu moment din viața sa a fost când a rămas fără nimeni pe lume.
“Au fost atâtea, nici nu ştiu pe care să-l aleg ca fiind cel mai greu… Cred că atunci când am rămas singur! Singur, singur…. Fără părinți, fără bunici, fără nimeni. Atunci am luat viața-n piept de unul singur.”, a mărturisit Florin Niță, într-un interviu pentru GSP.

Florin Niță avea doar 5 ani, când tatăl lui a murit. La scurt timp, mama sa a avut probleme grave de sănătate. Nici acum nu poate să vorbească despre acele timpuri grele, fără să poată să își stăpânească lacrimile.

“Mi-e greu să vorbesc. Aproape că nu pot. Dacă încep să povestesc, trebuie să plâng… Munceam pe unde puteam. Munceam la propriu! Am lucrat până şi la o fabrică de cozonaci”, a mărturisit Niță.

Deși era de-o șchioapă, se pare că nu i-a fost teamă deloc de responsabilități mai mari, și la propriu, și la figurat.

“Da, ambalam cozonacii! Nu m-am dat niciodată la o parte de la muncă și nu e nicio rușine să mergi să muncești, să câștigi bani, să ai un drum. Când rămâi al nimănui, te gândești lângă cine să stai, cu cine să vorbești. Chiar dacă eram un copil când mi-am pierdut tatăl, mă gândeam că trebuie să stau lângă cineva care să-mi poată da ceva de mâncare…”

Doar gândul de a-și ajuta familia îi dădea putere copilului cu gânduri de adult.

“Mă gândeam că trebuie să mă duc să muncesc de mic pentru a nu rămâne în stradă, sub cerul liber… Toți se uitau la mine și erau impresionați că fac sacrificii pentru a-mi ajuta familia. Trebuia să fac ceva să-mi ajut familia. Mama era bolnavă, nu aveam bani și ne bucuram de fiecare dată când ajungeam acasă cu un cozonac… Mă dureau picioarele, că eram mic și tot împachetam la cozonaci. Dar știam că trebuie să muncesc să-mi iau cozonacul.”, este mărturisirea cutremurătoare făcută de cel devenit jucătorul din prima linie a naționalei.

Florin Niță, un pas de la cozonaci la fotbal

Iar de la fabrica de cozonaci la fotbal, a fost un simplu pas pentru Florin Niță, deși pare greu de crezut.

“Aveam o vecină pe care o chema Pansela. O fostă vecină din Drumul Taberei, care m-a ajutat foarte mult. O să o țin minte mereu. M-a luat de mână și mi-a zis că dacă nu voi munci, nu o să reușesc. Viața îți dă și bune, și rele! Ea a fost cea care m-a dus în fabrica de cozonaci. Apoi, tot ea a fost cea care m-a dus la fotbal şi mi-a zis: «Bucură-te de fiecare dată când joci fotbal, e o plăcere a vieţii!». Așa am ajuns la fotbal. Mi-a spus în primele zile: «Florine, să te ții de fotbal și vei avea multe bucurii! » “, a mai povestit Niță.

Crezul lui Florin Niță

Ajuns jucător profesionist, nicio șansă ca Niță să aibă parte de un drum lin. A debutat în prima ligă cu Chiajna, la 24 de ani. Două sezoane au trecut și echipa a retrogradat. Din cauza unor greșeli mari, a picat în Liga a doua. Mai mult, gafele comise de Niță l-au disperat pe Ilie Stan, antrenorul de atunci al Concordiei Chiajna.

Însă iată că după nori și furtuni, iese soarele și pe strada lui Florin Niță, goalkeeperul devenit acum numărul unu în naționala de fotbal a României.

“Când ești un copil amărât, singur pe lume, trebuie să ai forţa să rezişti și să nu te laşi doborât de nenorocirile vieții. Trebuie să-ți vezi mereu de treabă, chiar dacă de multe ori nu ai niciun chef. În viață nu trebuie să ai nasul pe sus, trebuie să fii umil, cel puţin ăsta e crezul meu! Şi, obligatoriu, trebuie să mergi înainte și să fii puternic. Viața te călește”, a mai explicat cel mai aplaudat român al momentului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: