Redactia.ro
Home » Stil de viață » Adevărul despre cafeaua fără cofeină. Mulți o aleg, dar puțini știu despre acest pericol

Adevărul despre cafeaua fără cofeină. Mulți o aleg, dar puțini știu despre acest pericol

Cafeaua este una dintre băuturile preferate de români. Mulți aleg chiar cafeaua fără cofeină. Dar puțini știu despre acest pericol ascuns. Specialiștii trag un semnal de alarmă ca băutura să nu mai fie consumată în exces.

Medicii și nutriționiștii susțin că, deși puțini nu s-ar fi așteptat, o cafea fără cofeină este la fel de periculoasă ca o cafea normal. Iar acest fapt vine chiar din cauza substanțelor folosite în procesul de decofeinizare.

Adevărul despre cafeaua fără cofeină. Puțini știu despre acest pericol

Este lucru clar pentru toată lumea că toate boabele de cafea conțin cofeină. Însă, având în vedere că această substanță nu face bine tuturor, iată că s-a găsit o variantă. Așadar, s-a inventat cafeaua fără cofeină. Există un proces complex prin care cofeina este extrasă din boabe. Însă, din păcate, acest procedeu presupune folosirea de chimicale, periculoase pentru organism.

„Boabele sunt înmuiate într-un solvent chimic care eliberează cofeina. Unii dintre solvenţi sunt aceiaşi utilizaţi în diluantul pentru pictură sau dizolvanţi” a explicat William Li, medic, preşedinte şi directore medical la Fundaţia Angiogenesis.

Așa se face că oamenii pot ingera chimicale periculoase. Totodată, clorura de metilen nu este un produs chimic uşor. inhalată sau ingerată, ar putea provoca iritații ale nasului și gâtului. Mai mult, ar putea afecta chiar și sistemul nervos, conform specialiștilor.

Chimicalele care ajută la decofeinizarea cafelei pot provoca și artrită rematoidă. Crește și riscul de dezvoltare a celule canceroase.

„Este recunoscut faptul că încetineşte temporar sistemul nostru nervos central”, a confirmat medicul AVA Williams.

Cafeaua fără cofeină crește și nivelul colesterolului! Așadar nu este indicată sub nicio formă acelor persoanelor care suferă de această afecțiune.

Specialiștii susțin că oamenii care aleg să bea cafea fără cofeină pierd, de fapt, toate avantajele pe care le are, de fapt, cafeaua cu cofeină, care este o substanță cât se poate de naturală. Se pare că în timpul decofeinizării, se pierd ”multe substanţe chimice bioactive naturale care stimulează apărarea sănătăţii”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: