Redactia.ro
Home » Stil de viață » Adevărul despre mesajele de la mulți ani de Sfânta Maria. Spunem sau nu la mulți ani pe 15 august

Adevărul despre mesajele de la mulți ani de Sfânta Maria. Spunem sau nu la mulți ani pe 15 august

Sărbătoarea de Sfântă Mărie se prăzmuiește atât pe 15 august, cât și pe data de 8 septembrie, când creștin ortodocșii o pomenesc pe Sfânta Marie Mică.

Nu de puține ori au existat condradicții despre cei care își sărbătoresc ziua numelui, deoarece în timp ce unii spun că este bine să  urezi la mulți ani, pe 15 august, alții spun că nu. Se spune sau nu la mulți ani pe 15 august? Iată răspunsul!

Spunem sau nu la mulți ani pe 15 august

În ziua de 15 august se cinsteşte moartea şi înaltarea Fecioarei Maria cu trupul la cer, Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare de tristeţe. De aceea, mulți spun că nu este tocmai bine să urați la mulți ani, celor care poartă numele de Maria sau Marian.

După multe dileme, Biserica a dat o explicație clară în acest sens. Preoții spun că „nu este  greșit să spui „La mulți ani!”, deoarece trecerea la cele sfinte este un motiv de bucurie și nu de tristețe. Moartea Măicuței Sfinte este mutare la Viață, după cum reiese și din troparul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului:

„Mutatu-te-ai la viață ceea ce ești Maica Vieții”. De aceea, această sărbătoare nu este tristă, ci plină de bucurie”, scrie creștinortodox.ro.

De ce Sfânta Maria se sărbătorește de două ori pe an

Este bine cunoscut faptul că Sfânta Maria se sărbătorește de două ori pe an, potrivit calendarului creștin ortodox. Prima sărbătoare dedicată Maicii Domnului este pe data de 15 august. Pe data de 8 septembrie, sărbătorim Sfânta Maria Mică, denumită astfel în termeni populari.

Fecioara Maria provenea dintr-o familie de creștini, Sfinții Părinți Ioachim și Ana, care s-au rugat toată viața să poată avea un copil. Dumnezeu le-a dat-o pe Maria, care apoi a devenit cu Slava Sa, Maica lui Dumnezeu.

Un lucru pe care probabil nu îl știați este că în conformitate cu anul bisericesc, sărbătorile dedicate Sfintei Maria ar trebui celebrate invers. Cele două sărbători se deosebesc pentru că pe data de 8 septembrie sărbătorim Nașterea Maicii Domnului și pe data de 15 august sărbătorim Adormirea Maicii Domnului. Cea mai importantă dintre cele două sărbători este Adormirea Maicii Domnului și este un prilej să adune mulți credincioși la evenimentele religioase organizate în țară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: