Redactia.ro
Home » Monden » Adi Despot, în ghearele unei boli ce face ravagii an de an. Se confruntă cu ea din liceu

Adi Despot, în ghearele unei boli ce face ravagii an de an. Se confruntă cu ea din liceu

Ce a însemnat cazul Colectiv pentru Adi Despot.

Adi Despot, unul dintre cei mai longevivi artiști din țara noastră, s-a confruntat cu depresia ani întregi, și chiar nu consideră că avea un loc în industria muzicală.

Adi Despot, o luptă întreagă cu depresia. A durat 13 ani

Adrian Despot s-a lupta cu depresia o bună parte din viața lui. Încă din liceu a fost chinuit de această boală, numită chiar „boala secolului” de specialiști. Încă de la vârsta de 18 ani el s-a luptat cu depresia și chiar și acum este în mare parte din an tot în depresie.

„Provin de pe un fond depresiv, începând din clasa a IX-a, 94-96. Mă apucă depresiile în octombrie, când se apropie anii de Colectiv, mă țin pe toată perioada iernii, îmi revin la normalitate, la Adrian ăla care zâmbește și râde undeva prin aprilie. Așa funcționez”, a spus Adi Desport în podcastul comediantului Micuțu.

Singura lui scăpare la acel moment, și chiar și acum, este muzica. A fost singura lui alinare de atunci, dar și din acest moment, când a ajuns deja la vârsta de 45 de ani.

„Depresia e exact la fel ca politica. De fiecare dată când mă gândesc la ea, mă trage și mă ține. Nu mă lasă, e adânc în mine. Pot să trec peste ea, o cunosc din clasa a IX-a, sunt specialist în depresie. Am depășit-o prin muzică (…). ea m-a ajutat să ies din groapa aia în care eram”, a mai spus artistul.

Muzica, terapie pentru Adi Desport. Cu ajutorul ei a scăpat din ghearele depresiei

De fapt, el s-a apucat de muzică pentru că era terapeutică pentru sufletul său. Îl liniștea și îl făcea să înțeleagă stările prin care trecea. Nu voia în niciun caz să fie vedetă, voia doar să se înțeleagă pe sine.

„Nu voiam să fiu artist, vedetă, nu voiam decât să cânt la chitară. Nu aveam nevoie de feedback, nu aveam nevoie de bani, de nimic. Voiam să îmi cânt angoasa, dragostea, supărarea. Sunt în continuare puștiul ăla din camera aia de 2/3”, a mărturisit Adi Despot în podcast.

Muzica era singura scăpare, pentru că „pe vremea aia, în 94 când eram eu în liceu nu existau psihologi, conceptul ăsta de „ce are copilul?”, a spus artistul.

Această depresie l-a ținut captiv pe Adi Despot timp de 13 ani, când ajunsese deja la vârsta maturității.

 „Nu puteai să vorbești cu Adi până în 2007, când am făcut un pact cu mine. Ăla a fost momentul când am înțeles cine sunt și care e treaba mea pe pământul ăsta. Până în 2007, din 95, 13 ani am fost un puștiu pe care eu, dacă l-aș fi întâlnit pe stradă, l-aș fi bătut. Eram foarte ciudat. Sunt un om foarte timid, nu aș fi avut ce să caut în industria asta”, a mai dezvăluit el.

Adi Desport a ajuns vedetă „dintr-o eroare”

Membrul trupei Vița de vie spune că a ajuns vedetă dintr-o eroare, pentru că nu a fost nici cel mai talentat, nici nu a avut cea mai mare dorință de faimă, dar a fost constant în ceea ce a făcut.

„Cred că am ajuns ce sunt azi dintr-o eroare, pentru că absolut nimic nu m-ar fi calificat, în 94-96. Sunt convins. Nu am fost niciodată un mare chitarist, eram pe ultimul loc. Nu am avut niciodată un instrument bun, vocea mea nu e cea mai plăcută de pe pământ”, a spus el.

În ceea cr privește planurile de acum și ce se mai întâmplă cu trupa din care face parte, Adi Despot a spus că se ocupă de reorganizarea studioului și au lansat un joc al trupei, disponibil de a fi descărcat de fani pe mobil.

„Reorganizăm studioul, construim sudioul Vița de vie music. În același timp, anul ăsta împlinim 25 de ani și cu această ocazie am lansat un joc, cred că este primul joc pe care îl lansează o trupă din România. Sunt peste 30 de personaje care ne atacă și noi trebuie să îi transformăm, cu muzică, în fani”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: