Redactia.ro
Home » Știri » Adina Alberts face teste covid-19 gratuit! Medicul a ieșit pe stradă și a testat în masă

Adina Alberts face teste covid-19 gratuit! Medicul a ieșit pe stradă și a testat în masă

GALERIE FOTO (4)

Adina Alberts ajută oamenii să lupte împotriva coronavirusului. Soția lui Viorel Cataramă a ales să testeze gratuit mai multe persoane.

 

Gestul medicului

Medicul Adina Alberts se implică tot mai mult în lupta împotriva coronavirusului. Soția lui Viorel Cataramă a mers în Slobozia, acolo unde a testat mai multe persoane pentru a stabili dacă sunt sau nu infectați cu noul coronavirus. Soția lui Viorel Cataramă a ales să meargă în Slobozia care este zonă carantinată.

Medicul nu a uitat să transmită și un mesaj autorităților.

,,Am testat la Slobozia- oraş carantinat! Din cele 100 de teste efectuate, am găsit 5 persoane pozitive: două persoane în vârstă, o persoană în jur de 50 de ani şi un cuplu de tineri. Tinerii nu aveau niciun simptom. Le-am recomandat tuturor să reconfirme rezultatul testării rapide cu un test PCR ( deşi ştiam sigur că nu o vor face din motive financiare), şi să îşi contacteze de urgenţă medicul de familie. Restul de 95 de persoane erau sănătoase. De ce stau cei sănătoşi în carantină?! De ce  autorităţile nu testează în masă?! De ce nu bugetăm din fonduri europene achiziţionarea testelor rapide Antigen COVID-19?! Bani există! Cei bolnavi stau acasă să se refacă, cei sănătoşi îşi văd de activităţile cotidiene aproape nestingheriţi…Nu aşa ar fi normal?!”, a scris Adina Alberts pe pagina de Facebook.

Adina Alberts a ales să inițieze o astfel de campanie de testare pentru a da un exemplu autorităților și pentru a trageun semnal de alarmă că dorința de testare a populației este una enormă. Medicul susține că autoritățile ar trebui să facă același lucru în timpul pandemiei.

„Asociaţia dr.Adina Alberts v-a obişnuit, de-a lungul acestui an, cu acţiuni caritabile multiple. Această organizaţie non-profit îşi propune să ajute cetăţenii punctual, la  obiect, dar totodată să sesizeze opinia publică şi, mai ales, autorităţile decidente, prin puterea exemplului, despre importanţa iniţierii unor demersuri prioritare în perioade dificile cum este şi cea pe care o traversăm acum”,  a mai fost mesajul medicului.

 

Adina Alberts, schemă de tratament anti-covid

 

Medicul Adina Alberts a postat pe contul de socializare o rețetă cu schema clasică de tratament pentru COVID-19. Majoritatea cadrelor medicale au fost de acord cu acest tratament.

Tratamentul a fost postat pe pagina personală de Facebook și a fost apreciat de internauți.

Dragi colegi, medici de familie!
Mă adresez dvs în mod special acum, pentru că pe umerii dvs va cădea, în curând, greul acestei pandemii!
Trebuie să gestionați prin telefon mii de situații medicale. Trebuie să oferiți explicații, să dați rețete, să acordați atenție și grijă tuturor celor care din nefericire se vor infecta cu SARS-Cov2. Și nu vor fi puțini!
Este multă muncă. Trebuie să aveți disponibilitate pentru a spune mereu „prezent”. „Linia întăi” se muta încet, încet către dvs, în cabinetele și pe telefoanele/ laptopurile dvs.
Fac un apel la toleranță și înțelegere.
Ca de obicei, EU ÎNCERC SĂ AJUT!
De aceea voi posta mai jos, schema clasică de tratament în cazul în care cetățenii au neșansa de a fi testăți pozitiv la SARS-Cov2.
?Subliniez, aceste medicamente trebuie luate la indicația medicului dvs.
Marea majoritate a medicilor de familie sunt de acord cu această schemă de tratament:
1. Azitromicina cp de 500 mg, 1cp/ zi, 5-7 zile.
2. Paracetamol cp de 500 mg, 1cp la 8 ore, în caz de febră sau dureri, 14 zile.
3. Aspenter, cp de 75 mg, 1 cp pe zi, 14 zile.
4. Medrol cp 4 mg, 1 cp /zi timp de 2 zile, apoi 2 cp/zi încă 2 zile, apoi câte 3 cp/zi până la 10 zile, la ora 10 dimineața.
5. Protecție gastrică. Sunt multe variante. De exemplu: Omeran cp 20 mg, 1 cp la 12 ore, 14 zile.

6. Probiotice. Sunt multe variante. De exemplu: Linex forte cp 60 mg, 1-2 cp pe zi, 14 zile.
7. Antitusive. Sunt multe variante. De exemplu: BronhoKlir, 5 ml de 3 ori/zi, cât persistă tusea.
8. Septosol cu albastru de metilen pentru igiena orofaringiană, 1-3 cp/zi, 14 zile
9. Vitamine C 2 g/zi, 14 zile
10. Vitamina D 1000 UI/ zi, 14 zile.
11. Zinc cp 25 mg, 2 cp/zi, 14 zile.
?DIETA HIPOSODATĂ este indicată cât timp durează administrarea preparatelor cortizonice. ( Medrol, Dexametazona)
?Preparate de genul suplimentelor alimentare precum Quercitină, Echinaceea, Cătină, Extract de coacăz negru, Propolis, Coenzima Q10, etc, sunt binevenite în aceste vremuri. E bine să le aveți în casă și să vi le administrați și preventiv. Pe rând.
Rog medicii de familie care văd această postare, să ne semnalizeze modificări și/sau completări la schema de tratament de mai sus, dacă acest lucru se impune. Mulțumesc anticipat!”, a fost mesajul medicului Adina Alberts pe contul ei de Facebook.

Loading...