Redactia.ro
Home » Știri » ADIO, benzină, motorină sau curent electric! Românii au inventat mașina care merge cu apă. A şi fost omologată (VIDEO)

ADIO, benzină, motorină sau curent electric! Românii au inventat mașina care merge cu apă. A şi fost omologată (VIDEO)

Inventivitatea românilor poate scăpa întreaga omenire de o mare bătaie de cap: cheltuiala pentru combustibil la maşină. A fost omologată prima mașină care merge cu apă! Invenția îi aparține unui bărbat din Baia Mare.

El a montat pe autoturismul său un dispozitiv care-i permite să parcurgă 10.000 de kilometri cu doar un singur plin de apă, combinată cu hidroxid de sodiu.

Cum funcţionează maşina?

Florin Călăuz a explicat cum funcţionează invenţia lui: combustibilul nu este poluant, pentru că are doar emisii de oxigen. În plus, hidrogenul prin ardere dezvoltă o putere calorică mai mare de șase ori față de oricare alt combustibil, crescând puterea motorului și scăzând consumul.

„Cu un plin al rezervorului, în jur de 50-60 de litri de motorină, pot face drumul din Baia Mare până la Constanța, dus-întors și din nou până la malul mării“, a declarat inventatorul pentru site-ul mesajul.ro.

„Aparatul face hidroliza apei, realizează hidrogen care merge la galeria de admisie și oxigenul va ieși pe țeava de eșapament, scăzând poluarea.

Hidrogenul dezvoltă prin ardere o putere calorică mai mare de șase ori față de oricare alt combustibil ca benzina, motorina sau GPL, în acest fel crescând și puterea motorului, scăzând consumul de carburant pentru că în ardere se folosește hidrogen”, a adăugat Florian Călăuz pentru sursa citată.

Maşina, omologată la RAR

Se pare că maşina care merge cu apă a fost deja omologată la RAR. Dar Florin Călăuz nu este primul român care a dat dovadă de ingeniozitate. În urmă cu cinci ani, băcăuanul Gheorghe Bordeianu inventa un motor care funcţiona pe bază de hidrogen.

Inginerul folosea drept combustibil pe maşina Cielo un amestec de apă, oţet și cola sau chiar urină, cu o autonomie de 5000 km. Secretul autonomiei crescute este generatorul de ioni, care realizează procesul de separare a hidrogenului de oxigen, a zis Gheorghe Bordeianu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: