Redactia.ro
Home » Știri » Adio, Leo Iorga! Artistul a fost înmormântat în ropote de aplauze!

Adio, Leo Iorga! Artistul a fost înmormântat în ropote de aplauze!

Adio,Leo Iorga! Artistul a fost înmormântat în ropote de aplauze!

Adio, Leo Iorga! Cântărețul de muzică rock, Leo Iorga a fost înmormântat marți, la Cimitirul Bellu din București. Solistul trupei Compact a murit sâmbătă, la vârsta de 54 de ani.

Adio,Leo Iorga! Artistul a fost înmormântat în ropote de aplauze!

Leo Iorga, unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți ai rock-ului românesc, s-a stins din viață, sâmbătă la vârsta de 54 de ani după o lungă bătălie împotriva cancerului. Leo Iorga a fost înmormântat marți, la Cimitirul Bellu din București. Printre cei care au venit să îl conducî pe ultimul drum pe Leo, s-au numărat mulți colegi de breaslă, precum Costi Cămărășan, fondatorul Compact, Gheorghe Belean, Mihai Alexandru, Teo Boar din trupa Pacific.

De asemenea, Victor Solomon, Vlady Cnejevici, Toni Șeicărescu de la Direcția 5, Florian Stoica de la Conexiuni, Ovidiu Kempes Ioncu, Romeo Dediu și Connect-R, au venit să-l conducă pe ultimul drum pe Leo Iorga.

A cântat în mai multe trupe rock

Artistul s-a născut pe 2 decembrie 1964, în Arad, și a debutat ca toboșar în trupa Liceului Ioan Slavici din localitate. Între anii 1984-1985 a cântat în trupa Pacific, iar apoi a fost toboșar și solist pentru Sui-Generis. Mai apoi a decenit solistul trupei Cargo, după care, în 1988 până în 1996 a fost solistul trupei Compact.

„Cine ești tu oare”,”Te visez mereu”, „Singur în noapte’, „Omul negru”, sunt câteva dintre hiturile care au rămas în amintirea publicului românesc. După ce a plecat din trupa Compact B, a fondat trupa Schimbul 3, împreună cu Adi Ordean, apoi a devenit solistul trupei Pacifica.

Diagnosticat cu cancer

Leo Iorga a avut mai multe probleme de sănătate, în 2014 fiind operat pentru extirparea unei tumori cerebrale. În 2011, a suferit o9 intervenție chirurgicală pentru eliminarea unei tumori canceroase la plămâni.

Deși lucrurile păreau a merge spre bine, în 2019, solistul a primit vestea că boala a recidivat la singurul plămân pe care îl mai avea.

„După ani şi ani’ în care s-a luptat cu boala, vocea inconfundabilă a lui Leo a tăcut. De data asta, definitiv. Boala l-a învins, deşi de aproape 9 ani s-a ‘luat la trântă’ cu ea. Uneori a reuşit s-o împingă de lângă el, spunându-i şi spunându-şi ‘Eu mai am de cântat’. Şi a urcat din nou pe scenă. Alteori boala a fost mai puternică decât el şi doar împreună cu aceia care l-au iubit şi i-au fost alături a putut-o înlătura, pentru o vreme, din calea lui”, se arată într-un comnunicat semnat de familia artistului.

Citeste si:Alertă la o stație GPL de lângă Centura Capitalei. O butelie s-a fisurat

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini