Redactia.ro
Home » Știri » Admitere la Universitatea din București. Calendarul complet. Ce trebuie să conțină dosarul în funcție de facultate

Admitere la Universitatea din București. Calendarul complet. Ce trebuie să conțină dosarul în funcție de facultate

universitatea din bucurești

Examenul de bacalaureat s-a încheiat, iar acum elevii care au reușit să promoveze deja se gândesc la admiterea la facultate.

Ce trebuie să știe elevii care vor să dea admitere la Universitatea din București

Universitatea din București este cea mai mare din țară, iar anual mii de studenți vin aici să se înscrie la diferite specializări, pentru a deveni specialiști într-un anumit domeniu.

Candidații care vor să dea admiterea la Universitatea din București trebuie să știe care este exact calendarul acesteia, dar și ce trebuie să conțină dosarul pe care este necesar să îl depună. Toate aceste lucruri se vor face acum online, din cauza pandemiei de coronavirus.

Care este calendarul de înscriere

Pentru sesiunea iulie 2020, datele la care candidații trebuie să depună actele necesare înscrierii în perioada 1 – 30 iulie. Data limită de afișare a rezultatelor este 30 iulie.

De asemenea, este organizată și o sesiune de toamnă, pentru cei care nu au reușit să ia bacalaureatul din prima încercare. Aceștia pot să se înscrie la facultate în sesiunea de toamnă.

Aceasta va avea loc, în ceea ce privește Universitatea din București, între 2 și 20 septembrie. În acest caz, data limită de afișare a rezultatelor este 23 septembrie.

„În cadrul acestei perioade, fiecare facultate/şcoală doctorală va stabili calendarul exact al desfăşurării concursului de admitere. Calendarul va putea fi consultat pe site-ul facultăţilor/ şcolilor doctorale şi la avizier”, a transmis Universitatea din București, pe site-ul propriu.

De ce acte ai nevoie ca să te înscrii la Universitatea din București

Actele de care ai nevoie pentru a te înscrie la orice facultate din cadrul Universității din București sunt următoarele:

Fișă tip de înscriere, completată online sau fizic

Diploma de bac sau adeverință care atestă nota de la bac

Certificatul de naștere, copie scanată

Diploma de olimpic, dacă e cazul

Adeverință medicală-tip, scanată

Fotografie încărcată și trei fotografii ¾ ce trebuie depuse ulterior la secretariat

Buletin sau pașaport, copie

Chitanța de plata a taxei de înscriere

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini