Redactia.ro
Home » Homepage » Adrian Streinu-Cercel: Coronavirusul nu va ieși prea curând din circulație

Adrian Streinu-Cercel: Coronavirusul nu va ieși prea curând din circulație

Adrian Streinu-Cercel

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, consideră că nou coronavirus nu va ieşi prea curând din circulaţie, întrucât există cel puțin 38 de mutații ale acestui virus. Specialistul le atrage atenția oamenilor să respecte regulile sanitare anunțate de autorități pentru a preveni răspândirea lui.

„Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulaţie – nivelul mare de mutaţii pe care a început să şi-l dezvolte. Chiar în această dimineaţă am citit un articol care urmează să fie rapid publicat, cu multitudinea de mutaţii pe care le are la nivel de structură de spike, peste 38 de variante, care se pare că asociază un grad de infectivitate şi de severitate mai mare bolilor pe care le induc.

Este foarte adevărat că aceste mutaţii au fost izolate de la Spitalul Pitie-Salpetriere din Paris”, a afirmat Streinu-Cercel, joi, potrivit Agerpres. Medicul a menţionat că pacienţii care au venit, până în prezent, la Institutul „Matei Balş” cu alte patologii decât COVID-19 nu s-au infectat cu noul coronavirus.

Institutul pe care-l conduce, sub lupa Ministerului Sănătății

În urmă cu aproape o săptămână, pe 24 iulie, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a ajuns la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, după ce joi reprezentanții Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă au venit cu acuzații grave la adresa conducerii Institutului.

Aceștia l-au acuzat pe Adrian Streinu-Cercel, care este managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală, de abuz de putere. De asemenea, acuză că în funcția ocupată de un doctor în cadrul secției ATI se află un medic care nu este de specialitate, de mai bine de 10 ani.

O altă acuzație gravă lansată la adresa medicilor de la Balș e faptul că mai mulți pacienți care au fost testați pentru COVID-19 nu ar fi primit tratament cu antivirale, ulterior o parte dintre aceștia ar fi decedat. Adrian Streinu Cercel, managerul institutului Matei Balș, a respins toate acuzațiile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: