Redactia.ro
Home » Știri » Adrian Streinu-Cercel: “Pandemia de coronavirus este scăpată de sub control în România”

Adrian Streinu-Cercel: “Pandemia de coronavirus este scăpată de sub control în România”

Medicul Adrian Streinu-Cercel a făcut declarații de ultimă oră cu privire la situația pandemică din România. Directorul Institutului Matei Balș este de părere că pandemia este total scăpată de sub control. 

 

Declarațiile medicului

Medicul Adrian Străinu Cercel consideră că autoritățile nu dețin pandemia sub control, iar carantina impusă de ei nu are nicio eficiență.

Directorul Insitutului Matei Balș a fost invitat în emisiunea Subiectiv, de la Antena Stars, unde a vorbit despre măsurile mai drastice care ar trebui luate în ceea ce privește pandemia. Medicul a mai precizat că Guvernul nu protejează populația și că actuala carantină este, de fapt, o “făcătură”.

Medicul este de părere că s-a pierdut timp prețios și că în urmă cu trei luni ar fi trebuit să fie făcută o testare în masă. „Noi nu suntem utopici, ştim să coroborăm rezultatul testării cu nivelul de testare. Mult în urmă, acum câteva luni, prezentam nivelul de pozitivare în funcţie de nivelul de testare. Şi nivelul de pozitivare între cei internaţi şi cei din ambulator. Aceste curbe au ajuns să se întretaie cu 3 luni în urmă. La momentul respectiv trebuia să coborâm în stradă şi să testăm, să-i împărţim în două: pe cei pozitivi să-i izolăm şi să-i tratăm, indiferent de grupa de vârstă (…)”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Cunoscutul medic este de părere că inclusiv industria HoReCa ar fi avut de câștigat.

,,Aveam posibilitatea să le dăm celor de la HoReCa să preia, în vederea izolării, pe cei care nu aveau unde să se izoleze iar noi, partea medicală, îi puteam asista, toată lumea era mulţumită. Nu s-a făcut nimic din toate acestea”,  a adăugat medicul.

Directorul Institutului Matei Balș, din Capitală, este de părere că pandemia este total scăpată de sub control, dar că o carantinare nu este una dintre soluții. Mai mult, renumitul medic a ținut să precizeze că nu este interesat de campania electorală, ci de sănătatea oamenilor. De reamintit este faptul că medicul Adrian Streinu-Cercel candidează la alegerile parlamentare din partea PSD. Medicul se află pe locul al doilea, după Gabriela Firea, pe lista pentru Senat.

Nu se poate vorbi de carantinare. Carantinare înseamnă ‘nothing in, nothing out’ (nimic nu intră, nimic nu iese, n.r.). Noi facem o carantinare a la Românica. Intră cine vrea, iese cine vrea, pe proprie răspundere sau fără proprie răspundere. Asta nu e carantină, e făcătură (…) până când focarul nu e închis”, a mai spus medicul.

Medicul Adrian Streinu-Cercel a mai declarat pentru sursa citată că oamenii trebuie să se protejeze singuri, deoarece Guvernul nu face acest lucru.

,,Avem o problemă, cum o rezolvăm? Foarte simplu: trebuie să conştientizăm faptul că putem fi purtători, că trebuie să purtăm mască de dimineaţă până seara, că nu dorim să dăm altora acest virus. Guvernul nu ne protejază. Nu sunt în campanie electorală, pe mine nu mă interesează campania, mă interesează sănătatea românilor din această ţară. Eu, în momentul de faţă, am 36 de oameni în camera de gardă care stau pe tărgi şi cărora încerc să le dau oxigen şi terapie pentru a avea o minimă şansă de supravieţuire. Despre asta vorbim în momentul de faţă. Restul este politică şi nu mă interesează”, a mai explicat medicul.

Adrian Streinu-Cercel a declarat, în repetate rânduri, că pandemia ar fi combătută mult mai ușor și mai eficient dacă autoritățile ar lua măsuri extreme esențiale.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: