Redactia.ro
Home » Știri » Aer polar și ninsori în România. Care sunt zonele afectate

Aer polar și ninsori în România. Care sunt zonele afectate

Ninsori puternice în România.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări privind schimbările meteorologice semnificative care vor afecta întreaga țară în următoarele zile. Astăzi, România se confruntă cu temperaturi scăzute și ninsori abundente în unele regiuni, aducând cu sine provocări semnificative în trafic și viețile cotidiene ale oamenilor.

Cerul este noros în toate regiunile, iar în această dimineață, deja se înregistrează ninsori la munte și în jumătatea de sud a Moldovei. Alte regiuni, precum Crișana, Maramureș, Transilvania și Muntenia, se confruntă cu precipitații mixte, în timp ce în Oltenia și Dobrogea plouă. Vântul suflă moderat, cu ușoare intensificări în anumite zone, iar temperaturile variază între -3 grade la Cotnari și 9 grade la Mangalia, potrivit ultimelor măsurători.

Cum va fi vremea astăzi

Conform prognozei meteorologice, vremea va rămâne predominant închisă, iar în estul și sud-estul țării, valorile termice diurne vor fi ușor sub mediile multianuale specifice acestei date. Maximele vor oscila între -1 și 5 grade, cele mai scăzute fiind înregistrate în jumătatea de nord a Moldovei. Se așteaptă precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane și în cea mai mare parte a Moldovei, iar în restul regiunilor pot apărea ploi și lapoviță.

Avertizări pentru șoferi

Autoritățile avertizează că aceste condiții meteorologice pot duce la formarea poleiului, reprezentând un pericol suplimentar pentru șoferi. Vântul va avea intensificări, în special în sud-estul țării, cu viteze ce pot atinge 40…50 km/h pe litoral. De asemenea, este posibil să se formeze ceață pe arii restrânse. Astfel, se recomandă precauție sporită în trafic și monitorizarea atentă a anunțurilor meteorologice.

Vremea în București

În Capitala României, cerul este noros, iar ploaia slabă afectează orașul în această dimineață. Vântul suflă moderat, iar temperatura la ora 5 dimineața era de 1 grad. Valorile termice vor înregistra o scădere față de ziua precedentă, cu o maximă estimată de 1…2 grade. Se așteaptă precipitații mixte și vânt slab până moderat.

Ninsori puternice în România.
Sursa foto – Arhivă

Conform ANM, precipitații abundente sunt prognozate pentru primele două săptămâni din decembrie, cu temperaturi mai coborâte decât cele specifice acestui interval, în special în regiunile estice. Ulterior, se așteaptă temperaturi medii mai ridicate decât normalele pentru perioada respectivă, cu cantități de precipitații variabile în diferite regiuni.

Cu toate acestea, este important ca cetățenii să fie la curent cu actualizările meteorologice și să adopte măsuri de precauție în fața condițiilor meteorologice severe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: