Redactia.ro
Home » Știri » Aer toxic în București și în împrejurimi de câteva zile. Explicațiile autorităților

Aer toxic în București și în împrejurimi de câteva zile. Explicațiile autorităților

Aerul este toxic în București și în împrejurimi de câteva zile. Stațiile independente de măsurare a aerului indică faptul că au fost depășiri de aproape șase ori pentru cele mai periculoase particule în suspensie, denumite PM 2,5 și PM 10. 

 

Aer toxic în București și în împrejurimi de câteva zile

Aerul este din ce în ce mai toxic în București de câteva zile. Poluarea este confirmată și de oficiali, iar cifrele frunizate de ei sunt din ce în ce mai mici. Oricum ar fi situația, aerul îmbolnăvește din ce în ce mai mult, iar asta s-ar întâmpla din cauza încălzirii rezidențiale, dar mai ales a traficului.

Măsurătorile independente arătau, spre exemplu, sâmbătă dimineața, pe strada Sabinelor din sectorul 5, depășiri de 596% pentru PM 2,5 şi 419% pentru PM 10, cum sunt numite cele mai periculoase particule în suspensie care ajung în plămânii oamenilor, potrivit Știrile PRO TV.

În zona Lacului Morii din București se înregistrau depășiri de 324% și 188%, pentru aceleșai particule.

Mai mult, zona Lacului Morii este una din zonele poluate indicate și de oficiali, iar un operator economic suspectat că a contribuit la asta riscă o amendă de până la 50 de mii de lei.

Pe de altă aprte, datele oficiale indică Titan și Cercul Militar za unde unde au fost înregistrate depășiri ale poluanților, aproape triplu față de valoarea limită. Vinovații ar fi încălzirea bazată pe lemne, dar mai ales traficul.

Am făcut imediat controale, am ajuns la concluzia că totul s-a întâmplat din cauza traficului şi a încălzirii rezidenţiale. Am anunţat autorităţile cu privire la trafic, să ia măsuri”a transmis Garda de Mediu.

Mai mult, ncii condițiile meteo din ultima perioadă nu ar fi ajutat prea mult. Pentru că masele de aer nu au circulat, poluanții au rămas blocați la nivelul solului. Însă, diferențele între măsurătorile independete și cele oficiale nu sunt de ignorat. Măsurătorile independente au arătat întotdeauna o valoare mai mare.  Pe de altă parte, datele oficiale arată o poluare mai mică sau chiar deloc.

,,Nu sunt valori reale, nu sunt omologate staţiile de măsurare, a explicat Garda de Mediu.

În urmă cu câteva zile, a fost înregistrat un grad ridicat de poluare în zonele menționate, Piața Sudului, Libertății și Băneasa Nord, iar întreaga zonă centrală a Capitalei se apropia atunci de valorile maxime.

Expunerea pe termen lung la o concentrație ridicată de pulberi poate cauza cancer și chiar moartea prematură, după cum au anunțat specialiștii.

Ultima poluare majoră a avut loc în Capitală în noaptea de Crăciun, atunci când ONG-urile au atras atenția că nordul Bucureștiului a devenit cel mai poluat loc de pe Pământ adcă este comparat cu media poluării din 2019 din Bangladesh, care este cea mai poluată țară din lume.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: