Redactia.ro
Home » Știri » Afacerea banală cu care o româncă a dat lovitura în Italia. A început să facă bani încă din pandemie

Afacerea banală cu care o româncă a dat lovitura în Italia. A început să facă bani încă din pandemie

Afacerea banală cu care o româncă a dat lovitura în Italia. A început să facă bani încă din pandemie

Pandemia și perioada de izolare au fost cele mai grele teste pentru tine, dar pe unii i-a ajutat să se redescopere și să își schimbe complet viața. La fel s-a întâmplat și pentru o româncă ce a dat lovitura cu o afacere la care s-a gândit și pe care a început-o în timpul pandemiei. Este vorba despre o idee banală, dar care i-a umplut considerabil buzunarele femeii.

Afacerea cu care o româncă a dat lovitura în Italia

Mihaela, o româncă stabilită în Italia a decis să își schimbe viața în 2020, când pandemia de coronavirus a lovit întreaga lume. Femeia de 36 de ani, care locuieşte în Monteriggioni, provincia Siena de mai bine de 20 de ani, lucra la o fabrică, pentru un patron, dar a decis să schimbe ceva în viața ei. A avut o idee genială în care, însă, nu a crezut în ea, neștiind că avea să o facă mai bogată decât era.

„Am decis să-mi schimb viața în 2020, în perioada de izolare. Am vrut să am propria mea afacere”, a povestit românca.

Mihaela spune că a început afacerea cu ajutorul familiei, care a sprijinit-o din punct de vedere financiar. Ce a deranjat-o și dezamăgit-o cel mai mult a fost faptul că statul nu i-a oferit niciun sprijin, pentru că autoritățile italiene nu sunt deloc interesate de afacerile mici și le acordă o atenție deosebită firmelor mari. Cu toate acestea, a făcut eforturi mari și a ajuns să își îndeplinească marele ei vis.

„Am început munca de îndată ce s-au ridicat restricţiile, am cumpărat animale și echipamentul necesar, fiind ajutată doar de familia mea. Statul nu m-a ajutat cu nimic până acum. Ajutorul vine doar la companiile mari. Cei mici trebuie să-și suflece mânecile și să facă totul singuri. Este un adevăr trist pentru mulți”, a spus românca.

Românca face bani din agricultură și creșterea animalelor

Mulți se întreabă ce face, de fapt, Mihaela. Mai exact, femeia și-a deschis o fermă de animale și și-a cumpărat și pământ pe meleagurile italiene. Mai exact, are astăzi o suprafață de zece hectare și deține peste 300 de animale, dintre care 200 de găini, un cal, doi măgari, trei alpaca, rațe, prepelițe, păuni. Produce și vinde ouă, usrutoi, legume de sezon sau verdețuri.

A optat pentru specii de gâini speciale, care fac o producție bănoasă. Printre cele mai interesante specii se numără Araucana, originară din Chile, rezultatul încrucișării dintre Colloncas și Quetero, găini care produc ouă de culoare albastră. Prețul este unul ridicat, dar și îngrijirea acestor păsări este una specială.

Afacerea Mihaelei a devenit cunoscută și este foarte apreciată în Italia, mai ales că s-a dezvoltat considerabil în ultima vreme. În 2022, a fost desemnată câștigătoarea premiului Oscar Green 2022 promovat de Giovani Impresa Coldiretti Toscana. Premiul a venit pentru originlalitate și felul în care românca noastră promovează produsele locale.

Femeia este mândră de tot ce a realizat și speră că mulți o vor lua drept exemplu. Spune că a muncit din greu, a pornit de la nimic și nu a avut parte de prea mult sprijin, dar ambiția și încrederea au reușit-o să își atingă obiectivele.

„Suflecați-vă mânecile! Și rezistați dificultăților!”, le-a transmis Mihaela tuturor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: