Redactia.ro
Home » Știri » Gest extrem al unui băiat din Turcia! Cum a supraviețuit 94 de ore sub dărâmături și moloz, după cutremur!

Gest extrem al unui băiat din Turcia! Cum a supraviețuit 94 de ore sub dărâmături și moloz, după cutremur!

GALERIE FOTO (3) Gest extrem al unui băiat din Turcia. Ce a făcut ca să supraviețuiască 94 de ore sub dărâmături, după cutremur

Ce a făcut un băiat de 17 ani din Turcia ca să supraviețuiască vreme de 94 ore sub dărâmături, după cutremurul major care a lovit țara și împrejurimile. E o soluție extremă, dar i-a salvat viața. Uluitor prin ce a trecut, ce au făcut rudele lui și ce anume le-a spus adolescentul salvatorilor.

Gest extrem al unui băiat din Turcia! Cum a supraviețuit 94 de ore sub dărâmături și moloz, după cutremur!

Adnan Muhammet Korkut are 17 ani și n-o să uite niciodată ziua în care ar fi putut să moară. Băiatul a fost prins sub dărâmături, în cartierul Şehitkamil din Gaziantep unde locuia, după cutremurul major din țara lui, Turcia, din 6 februarie 2023.

Salvatorii turci l-au scos în viață pe adolescent, o recuperare miraculoasă care a avut loc la 94 de ore după acel seism. Cum a supraviețui? Băiatul le-a spus salvatorilor că și-a băut „propria urină” ca să supraviețuiască.

Adnan a fost salvat joi seara târziu, a anunțat presa locală. Într-o înregistrare video, devenită virală pe rețelele de socializare, adolescentul le-a spus salvatorilor că și-a băut propria urină pentru a supraviețui și că i-a așteptat pe salvatori „să vină”.

„Mi-am băut propria urină pentru a supraviețui și am supraviețuit datorită lui Dumnezeu”, spune el în videoclip, răspunzând unei întrebări.

„V-am așteptat pe voi să veniți și ați venit, mulțumesc lui Dumnezeu. Vă mulțumesc tuturor”, a mai spus băiatul.

Și mai e ceva. Când a strigat după ajutor, de sub moloz, băiatul a fost auzit de tatăl lui, Mehmet Korkut, iar bărbatul nu s-a mai dezlipit de zonă până când nu l-au scos autoritățile de acolo.

Când l-au văzut viu pe băiat, familia lui a început să plângă. Tatăl, mama lui și fratele lui au izbucnit în lacrimi de fericire.

„Mulțumesc lui Dumnezeu că ați venit”, a spus victima, îmbrățișându-și mama și pe alții care încercau să ajungă la el și să-l îmbrățișeze, în timp ce era urcat într-o ambulanță.

Foto: Twitter/ IHA
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Un cutremur puternic a lovit sud-estul Turciei și nordul Siriei, țară vecină, în primele ore ale zilei de luni, 6 februarie 2023, devastând orașe și provocând zeci de mii de morți și răniți. Peste 21.000 de persoane au fost ucise și alte mii au fost rănite, în timp ce eforturile echipelor de salvare continuă încă, în condiții de îngheț, pentru a-i salva pe cei încă prinși sub dărâmături.

Eforturile de salvare au fost îngreunate după ce o furtună a acoperit principalele drumuri cu gheață și zăpadă și a lăsat trei aeroporturi cheie din zonă nefuncționale, complicând situația. Unele dintre cele mai mari distrugeri au avut loc în apropierea epicentrului cutremurului, între Kahramanmaras și Gaziantep, unde blocuri întregi au fost distruse.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: