Redactia.ro
Home » Știri » Află câte cuvinte conține cel mai lung prenume din România! MAI impune o nouă limită

Află câte cuvinte conține cel mai lung prenume din România! MAI impune o nouă limită

Ministerul Afacerilor de Interne (MAI) a anunțat că, începând cu data de 2 mai a acestui an, prenumele unei persoane nu mai poate fi compus din mai mult de trei cuvinte, deoarece este necesară o impunere a limitei! În România există prenume foarte lungi, autorităților nu li se pare normal. 

Câte cuvinte conține cel mai lung prenume din România

Cel mai lung prenume existent al unei persoane din țara noastră conține nici mai mult, nici mai puțin de nouă cuvinte, conform MAI. Azi autoritățile doresc să impună o limită. începând cu data de 2 mai se vor introduce măsurile stabilite. 

Românii s-au obișnuit cu faptul că reprezentanții MAI au postări relevante pe platforma lor socială. Și de această dată, au venit cu o postare care le explică oamenilor exact cum s-au luat măsurile și de ce:

„Mama, tata, cei patru bunici, naşa, naşul şi poate moaşa. În total 9. Probabil aşa a apărut cel mai lung prenume al unei persoane din România care conţine 9 cuvinte. Nouă cuvinte. Ne gândim că fiecare dintre cei enumeraţi au vrut să contribuie. Nu ne întrebaţi care este acest prenume, dar vă asigurăm că nu toate cuvintele care îl compun sunt şi date onomastice”, au scris reprezentanţii MAI, pe Facebook.

MAI impune o nouă limită 

Ei au precizat și că de acum prenumele nu poate avea mai mult de trei cuvinte:

„Tot ce putem să vă spunem este că începând cu 2 mai, prenumele unei persoane nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte.”

„Actul normativ vine, însă, şi în ajutorul celor care au avut parte de părinţi cu o imaginaţie excesivă şi le permite să-şi schimbe prenumele pe cale administrativă”, relatează „observatornews.ro”

Modificări și pentru cei cu nume de scenă

„Acelaşi drept îl vor avea şi cei care sunt cunoscuţi sub un nume de scenă, deşi în certificatul de naştere scrie altceva. Trebuie menţionat, însă, că aceste modificări impun şi multă birocraţie, dar ce nu face omul pentru un nume decent”, conform aceleași surse. 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: