Redactia.ro
Home » Știri » Ajun Bobotează 2023. Ce să faci dacă nu poți ține post negru astăzi, conform Părintelui Vasile Ioana

Ajun Bobotează 2023. Ce să faci dacă nu poți ține post negru astăzi, conform Părintelui Vasile Ioana

Ajun Bobotează 2023. Ce să faci dacă nu poți ține post negru astăzi, conform Părintelui Vasile Ioana

Ajun Bobotează 2023. Ce să faci dacă nu poți ține post negru astăzi toată ziua și nici până la apusul soarelui, așa cum spune obiceiul. Ce îi îndrumă Părintele Vasile Ioana pe credincioși.

Ajun Bobotează 2023. Ce să faci dacă nu poți ține post negru astăzi, conform Părintelui Vasile Ioana

În 2023, 5 ianuarie, Ajunul Bobotezei, pică într-o joi. În fiecare Ajun de Bobotează, an de an, credincioșii sunt îndrumați să țină post negru toată ziua, să nu bea și să nu mănânce nimic, sau măcar să ajuneze până la apusul soarelui. Nu e un lucru ușor, dar nici imposibil.

Totuși, cine nu poate să facă asta, poate lua un calcul o alternativă. Părintele Vasile Ioana a spus ce putem să facem în Ajunul Bobotezei dacă nu putem să ținem post negru.

Dragii mei, urmează trei zile importante: Ajunul Bobotezei, Boboteaza (Teofania) și Soborul Sf. Ioan Botezătorul. Mâine, în ajunul Bobotezei, cei ce sunt sănătoși vor ține POST NEGRU (fără hrană și fără apă până la apusul soarelui).

Cei ce nu pot ține post negru, pot ține post aspru (fără hrană și fără apă până la ora 15:00, sau fără hrană, dar cu apă până la ora 15:00).

Cei ce nu pot nici așa, vor ține post alimentar normal.

Cu toții vom încerca, mâine, să nu folosim ulei și să nu bem vin. Vom însoți postul alimentar de postul duhovnicesc (abținere de la orice ar putea aduce păcatul în viața omului).

În primul rând pentru faptul că această zi reprezintă pregătirea noastră spirituală pentru marea sărbătoare a Bobotezei, în care ne vom sfinți trupurile și sufletele prin gustarea apei sfinte și sfințitoare.

Pentru motivul că încă din această zi a Ajunului Bobotezei creștinii vor gusta Aghiasma Mare. Cei ce participați la slujba de sfințire a apei din Ajunul Bobotezei veți gusta Aghiasma Mare la finalul slujbei, iar cei ce nu participați, veți gusta Aghiasma Mare din sticla de anul trecut (pe care o aveți acasă), înainte de a mânca.

Părintele Vasile Ioan / România TV.net

Ajun Bobotează 2023. Ce să faci dacă nu poți ține post negru astăzi, conform Părintelui Vasile Ioana
Sursa foto: Antena 3 CNN – captură video

Ajun de Bobotează 2023, tradiții și superstiții

Iată ce să faci în Ajunul Bobotezei, prima mare sărbătoare din noul an, ca să îți meargă bine până la final de an.

Boboteaza închide șirul sărbătorilor de iarnă și este sărbătorită pe data de 6 ianuarie în fiecare an. Sărbătoarea are o importanță deosebită ca însemnătate, fiind a treia după cea a Nașterii și Învierii.

Reprezintă momentul când Iisus Hristos a fost botezat în apa Iordanului de către Ioan Botezătorul. În ziua de Bobotează se sfințesc toate apele, iar în Ajunul Bobotezei se spune că se deschid cerurile. Totodată, sunt cunoscute mai multe tradiții și obiceiuri care care dacă vor fi respectate în această zi, vor purta noroc tot anul, potrivit crestinortodox.ro.

În Ajunul Bobotezei, mulți creștini ortodocși țin post negru pentru a le merge bine tot anul.

Tot în Anul Bobotezei, preotul trece cu „Iordanul”, sfințind astfel toate casele și gospodăriile, dar și pe credinciosi, și tot în această zi se pregătește pentru a doua zi tradiționala Cruce de gheață care îi va aștepta pe creștini a doua zi la biserică, la slujba de sfințire a apei. Mai multe puteți citi în acest material Redacția.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: