Redactia.ro
Home » Știri » Alarmă aeriană la Tulcea! Ce a transmis MApN populației

Alarmă aeriană la Tulcea! Ce a transmis MApN populației

Un avion de tip MIG Lancer 21 s-a prăbușit în România.

Într-un context internațional tensionat, prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat importanța măsurilor luate de România pentru a asigura securitatea națională, în special prin instalarea unui radar la Tulcea. Această acțiune vine ca răspuns la recentele incursiuni ale dronelor rusești care se apropiau periculos de teritoriul României. Măsurile implementate sunt parte dintr-un efort mai larg de monitorizare și protecție a granițelor țării, într-un context de securitate regională fragilă din cauza conflictului din Ucraina.

Instalația radar de la Tulcea și semnificația ei strategică

Radarul de la Tulcea a fost instalat ca parte a unui efort de modernizare a infrastructurii de apărare a României, oferind monitorizare în timp real a activităților din spațiul aerian, în special în zonele de frontieră. Această măsură este văzută ca o soluție eficientă pentru a preveni și răspunde rapid la eventualele amenințări, în special din partea dronelor. Securizarea granițelor României a devenit o prioritate, având în vedere situația din regiune.

MApN: Monitorizarea dronelor în apropierea granițelor României

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a confirmat recent că au fost identificate mai multe drone care se apropiau de granițele României, provocând alarmă în rândul autorităților. Aceste incidente au subliniat necesitatea unor măsuri de protecție suplimentare. Instalarea radarului de la Tulcea și monitorizarea continuă a granițelor sunt esențiale pentru menținerea siguranței naționale. Acțiunile de monitorizare au permis identificarea rapidă a dronelor, demonstrând eficiența sistemului de apărare al României.

România, un pilon de stabilitate în regiune

România continuă să fie un pilon de stabilitate în regiune, iar măsurile implementate, precum radarul de la Tulcea, reflectă angajamentul țării de a proteja atât cetățenii săi, cât și granițele Uniunii Europene. Într-o perioadă de incertitudine, România își întărește capacitatea de apărare și colaborează îndeaproape cu partenerii săi internaționali pentru a preveni escaladarea oricărei amenințări la adresa securității naționale.

Nu. A crescut securitatea României şi o să mai fie şi alte măsuri pe care o să le luăm. Dronele vin la joasă înălţime, câteodată la firul ierbii sau la firul apei. Radarele de obicei sunt direcţionate pentru lucruri de înălţimi mult mai mari. (…) De obicei aceste radare sunt în zona navală. E o măsură foarte bună luată de către domnul ministru al Apărării, dar o măsură pe care am luat-o împreună cu partenerul strategic. Ca să ai acces la aceste lucruri trebuie să fii în NATO şi să ai un parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii.„, a declarat prim-ministrul.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: