Redactia.ro
Home » Știri » Alarmă de incendiu într-un mall din București! Sute de persoane au fost evacuate de urgență

Alarmă de incendiu într-un mall din București! Sute de persoane au fost evacuate de urgență

Marți seara, un incident grav a avut loc la un cunoscut mall din București, situat pe Calea Văcărești. Informațiile inițiale indică faptul că incendiul a izbucnit în zona centrului comercial, forțând evacuarea a sute de persoane. Desigur, un astfel de eveniment ridică întrebări despre siguranța în spațiile publice și eficiența măsurilor de intervenție în astfel de situații de urgență.

Incendiul a fost raportat în timpul serii de marți, într-un mall amplasat pe Calea Văcărești, cunoscut bucureștenilor sub numele de Sun Plaza. Informațiile inițiale sugerează că focul a izbucnit în zona comercială a centrului, chiar dacă în acea perioadă, secțiunile destinate comerțului și alimentației publice erau deja închise.

Alarmă de incendiu într-un mall din București

Evacuarea a fost necesară doar pentru persoanele aflate în zona de cinema, asigurând astfel siguranța participanților la evenimentele cinematografice. Este crucial să subliniem faptul că intervenția rapidă a pompierilor a fost esențială pentru gestionarea eficientă a situației.

Chiar și în condiții dificile, aceștia au reușit să localizeze și să lichideze incendiul într-un timp relativ scurt. Astfel, s-a evitat extinderea flăcărilor și posibilele daune colaterale. Cauzele exacte ale incendiului încă sunt subiect de investigație, iar autoritățile vor avea sarcina de a stabili originile acestui incident.

„Abia acum când am ieşit am auzit sirena, eu eram la sala de cinema şi ne-a zis să părăsim imediat sala din motive de siguranţă dar nu ştia să ne zică de ce, nu ştia să ne zică prea multe”, a susținut un martor al incendiului.

S-a intervenit cu 5 autospeciale

Pompierii au intervenit de urgență pentru a stinge focul care izbucnise. La fața locului au fost trimise 5 autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție si salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, Detașamentul Special de Salvatori și 1 ambulanță SMURD.

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un centru comercial situat pe Calea Văcărești, sector 4. Incendiul se manifestă cu degajări de fum la un motor al sistemului ventilație și la 2 mp din izolație.

Zona comercială și de alimentație publică a centrului comercial era deja închisă în momentul producerii evenimentului, fără vizitatori la acel moment. Au fost evacuate persoanele care se aflau în zona de cinema.

Intervin 5 autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție si salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, Detașamentul Special de Salvatori și 1 ambulanță SMURD”, a anunțat ISU București-Ilfov.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: