Redactia.ro
Home » Știri » Alarmă falsă de incendiu la Spitalul Județean Bacău. Oamenii s-au panicat și s-au autoevacuat 

Alarmă falsă de incendiu la Spitalul Județean Bacău. Oamenii s-au panicat și s-au autoevacuat 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jur de 50 de persoane s-au autoevacuat, din Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, după ce alarma de incendiu s-a declanşat. Aparent cauza pentru care a pornit alarma a fost o lampă supraîncălzită. 

Panică la Spitalul Județean Bacău

Pompierii au ajuns de urgență la faţa locului și au constatat că nu este nevoie de intervenţia lor, a relatat ziarul local „Deșteptarea”. 

Alarmă falsă de incendiu

Potrivit oficialilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, „echipaje de intervenţie au fost trimise, sâmbătă seară, a UPU Bacău destinată pacienţilor adulţi, după ce alarma de incendiu din clădire s-a declanşat. Lampa supraîncălzită care a declanşat alarma era în zona Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalul Județean Bacău. În momentul în care a pornit alarma 50 de persoane din unitatea medicală au fugit spre ieșire. Pompierii au făcut o misiune de recunoaştere, constatând că nu sunt alte probleme la unitatea de primiri urgenţe.”

Incendiu la spitalul Bagdasar-Arseni din București

În luna aprilie a acestui an a avut loc incendiul de laspitalul Bagdasar-Arseni din București. De data aceasta nefiind vorba de o alarmă falsă.

Focul s-a aprins la Unitatea de Primiri Urgenţe dintr-o clădire nouă a unităţii medicale. Nu au fost victime, întrucât pacienţii şi angajaţii s-au evacuat. Pompierii au stins rapid flăcările.

„În jurul orei 7.00 am fost anunţaţi cu privire la un incendiu produs la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Bagdasar-Arseni. Primele forţe ajunse la caz au constatat că se degajă fum de la nivelul acoperişului. A fost realizat un dispozitiv pentru stingerea incendiului şi pentru evacuarea persoanelor din interior”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență  București-Ilfov (ISUBIF).

Șapte pacienți și personalul medical s-au evacuat înaintea sosirii forțelor de intervenți și nu au existat persoane rănite.

Incendiu la Spitalul Județean Timiş

Un alt incendiu a acut loc în luna aprilie la secția de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Timiș.

Potrivit ISU Timiș, „incendiul a fost semnalat de instalația de detectate, semnalizare și avertizare incendiu (IDSAI).

Incendiul a fost lichidat de paznicul și electricianul de serviciu.”

În urma incendiului a ars salteaua patului de pe holul secției și a fost afectată zugrăveala pe un perete și un corp de iluminat.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: