Redactia.ro
Home » Știri » Alegeri Marea Britanie: Conservatorii obţin o majoritate confortabilă. Ce se va întâmpla cu Brexit-ul

Alegeri Marea Britanie: Conservatorii obţin o majoritate confortabilă. Ce se va întâmpla cu Brexit-ul

Alegeri Marea Britanie

Alegeri Marea Britanie. Rezultatele votului de joi arată că Partidul conservator al lui Boris Johnson a obținut o majoritate absolută în Parlament, depășind pragul de 326 de mandate necesar.

Conservatorii obţin 368 de locuri în Parlament, o majoritate confortabilă, ceea ce îi oferă lui Johnson condiţii pentru a-şi îndeplini promisiunea de a scoate Regatul Unit din UE până la 31 ianuarie 2020.

Laburiştii vor avea în urma scrutinului 191 de mandate. Separatiştii din cadrul Partidului Naţional Scoţian vor avea 55 de mandate, iar Liberal Democraţii 13. Verzii au obţinut un mandat, iar Partidul Brexit, al lui Nigel Farage nu a obţinut niciunul.

Reacția lui Boris Johnson

Premierul Boris Johnson a mulţumit tuturor celor au votat, care au fost voluntari în campanie, care au candidat, concluzia sa fiind: „Trăim în cea mai mare democraţie din lume”.

Iohannis: „Rezultatul este foarte bun pentru românii care locuiesc în Marea Britanie”

Klaus Iohannis a declarat, vineri, că rezultatul alegerilor parlamentare din Marea Britanie este „foarte bun” pentru românii care locuiesc acolo.

„Acest rezultat e foarte bun pentru românii din Marea Britanie, pentru că premierul Boris Johnson împreună cu Partidul Conservator au dorit – şi cred că doresc şi în continuare – să realizeze Brexit-ul, dar cu acord, acel acord negociat cu UE, un acord bun care protejează pe românii noştri, le acordă drepturi semnificative şi de asta am spus de multe ori, şi acum se pare că ne apropiem de această soluţie, cea mai bună variantă, dacă se ajunge la Brexit, este un Brexit cu acord şi spre asta ne îndreptăm”, a afirmat Iohannis, la Bruxelles, citat de Agerpres.

Ce urmează după alegeri?

Brexit-ul este prima și principala misiune a lui Boris Johnson, după victoria uriașă. Prima fază este simplă: Brexit la 31 ianuarie 2020. Ce urmează mai apoi este ceva mai complicat. Londra va avea timp la dispoziţie până la 31 decembrie 2020 pentru a negocia viitoarea sa relaţie cu clubul european.

Calendarul pare imposibil de respectat, întrucât acest tip de negociere durează de obicei mai mulţi ani; experţii mizează deja pe o prelungire a perioadei de tranziţie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: