Redactia.ro
Home » Homepage » ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Ce scrie presa internațională despre dezbaterile din turul doi

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Ce scrie presa internațională despre dezbaterile din turul doi

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Dezbaterile de marți au atras atenția presei internaționale. Agenția France Presse vorbește despre un duel la distanță între finaliștii alegerilor prezidențiale.

France Presse a remarcat că cei doi și-au păstrat părerile în domenii controversate precum mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Președintele respinge clar ideea, în vreme ce fostul premier crede că așa trebuie făcut.

Nici faptul că entuziasmul său i-a luat României statutul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, pentru care s-a negociat ani la rând, nu a făcut-o să se răzgândească.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Klaus Iohannis părăsește țara după dezbaterea cu jurnaliștii

Klaus Iohannis pleacă din țară, după dezbaterea electorală cu jurnaliștii. Președintele a fost invitat să participe, miercuri și joi, la Congresul statutar al Partidului Popular European (PPE)  organizat la Zagreb, în Croația, unde vor fi aleși președintele, vicepreședinții și secretarul general al formațiunii. Printre candidații la funcția de vicepreședinte al PPE este și europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

Reuniunea, la care vor participa aproximativ 2.000 de delegaţi din 40 de ţări, va fi co-prezidată de premierul croat Andrej Plenkovic (preşedintele Uniunii Democrate Croate), de preşedintele în exerciţiu al PPE, Joseph Daul, şi de secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz, scrie Agerpres.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Mihai Fifor, despre cele două dezbateri electorale

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a precizat într-o postare pe Facebook faptul că dezbaterea Vioricăi Dăncilă şi cea a lui Klaus Iohannis au fost diferite total, una fiind „reală” iar cealaltă o „mascaradă!”

„Am avut până la urmă două dezbateri: una reală, cu Viorica Dăncilă şi o mascaradă, cu Iohannis. Una în care Viorica Dancila nu a evitat pe nimeni şi a răspuns la toate întrebările şi o scenetă proastă, regizată, controlată, cenzurată, ca să iasă bine pentru Iubitul Conducător.

Una cu o presă normală care şi-a făcut datoria şi alta cu jurnalişti „instruiţi” de Cotroceni în prealabil.Partea bună e că am aflat cum ar arăta România dacă ar fi condusă de fiecare dintre cei doi candidaţi. Putem avea o Românie condusă de un preşedinte viu, autentic, cu calităţile şi defectele sale reale, care nu evită pe nimeni şi care îşi doreşte o naţiune unită, o tara pentru toti romanii sau o Românie condusă de o poză, de un robot, de un preşedinte fake, care vrea o naţiune dezbinată, o tară golită de cei incomozi, în care totul e controlat şi cenzurat. 

Putem avea o democraţie cu o presă liberă şi eficientă sau ne putem întoarce la alte timpuri când presa era doar o unealtă a regimului de la putere.  Voi în ce ţară doriţi să trăiţi? Într-o Românie libera si democratică sau într-o ţară a fricii, intoarsă in negura zilelor de dinainte de 1989?”, a scris Fifor pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: