Redactia.ro
Home » Știri » ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 / EXIT-POLL. A început votul și în România. Românii își aleg azi președintele

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019 / EXIT-POLL. A început votul și în România. Românii își aleg azi președintele

ALEGERI PREZIDENȚIALE

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Aproape 19 milioane de români îşi aleg astăzi preşedintele în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. 

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Secțiile s-au deschis la ora 7.00, iar la ora 21.00 urnele se vor închide. 14 candidati s-au înscris în cursa pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Peste 195.000 de români votaseră după nici trei sferturi de oră de la deschiderea urnelor. Asta înseamnă peste 1%.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Premierul Ludovic Orban, candidatul PSD la prezidențiale Viorica Dăncilă și primarul General al Capitalei Gabriela Firea și-au exprimat votul, la primele ore ale dimineții.

„Am venit la 7 dimineața să votez, cu gândul la copii. Îmi doresc să trăiesc într-o țară în care toți copiii, nu doar din cei orașe, dar și cei din țară, au aceleași șanse. Am votat pentru un președinte care va pune capăt unor măsuri de austeritate”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, potrivit antena3.ro.

Ministrul de Interne Marcel Vela a fost primul alegător care a votat, duminică, la secția de votare de la Liceul „Jean Monnet” din Capitală, el precizând că votul este o datorie morală pe care o au românii, din respect pentru cei care au murit acum 30 de ani pentru acest drept.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. În ţară, sunt organizate 18.748 de secţii de votare. Potrivit AEP, numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente este 18.217.156 pentru acest scrutin.

Votul pentru românii din străinătate a început vineri. De asemenea, românii din străinătate au putut vota la acest scrutin prin corespondenţă.

Loading...