Redactia.ro
Home » Știri » Alertă alimentară! Kaufland retrage de pe piață un produs contaminat cu Listeria

Alertă alimentară! Kaufland retrage de pe piață un produs contaminat cu Listeria

kaufland

O avertizare alimentară a fost emisă în lanțurile de supermarket Kaufland din Germania, în urma descoperirii unei bacterii periculoase în produsele fabricate sub un brand renumit de brânzeturi. Ca urmare, producătorul a luat decizia de a retrage de pe rafturi 30 de varietăți de brânză.

Alertă alimentară! Kaufland retrage de pe piață un produs

Din temerea că aceste bacterii ar putea să fi afectat și celelalte tipuri de brânză, compania producătoare de lactate a decis să retragă de pe piață întreaga lor gamă, care cuprinde nu mai puțin de 30 de produse. Printre acestea se numără Bergjuwel, Bio Alter Schweizer, Bio Bodenseekäse, Bio Der sharfe Maxx, Bio Die zarte Klara, Bio Familienkäse, Bio Sternenkäse, Bio Wellenkaese, Bodenseekäse, Edle Maxx 365, Freche Maxx, Sharfe Maxx, Die zaarte Klara, Familienkäse, Füürtüfel, Käsermeister, Landchas, Le Baron, Meister-Chäs, Raclette carre, Rahmkase, Rapsodie, Reibkase, Seemerzler sternenkäse, Wellenkaese, Wellenkaese mittel, Cadou Wellenkaese și William-Tell.

Este important de menționat că fabrica de brânzeturi Studer a precizat că brânza pentru grătar nu a fost retrasă de pe piață, deoarece cele două modele, „Grillkäse Der scharfe Maxx” și „Grillkäse Füürtüfel”, sunt produse în colaborare cu producători externi și au fost supuse pasteurizării, astfel încât să nu prezinte niciun risc de contaminare cu bacteria Listeria.

Bacteria Listeria a fost identificată în produsele unei cunoscute mărci de brânzeturi vândute în lanțurile de supermarket Kaufland din Germania. În fața acestei descoperiri, producătorul a reacționat prompt, deoarece există riscul de răspândire a bacteriilor.

Compania de producție de brânzeturi, Studer, a retras de pe piață o serie de brânzeturi care prezintă potențialul de a fi contaminate cu bacteria Listeria. Cu câteva zile în urmă, producătorul a anunțat că a identificat prezența bacteriilor în loturile de produse „Der scharfe Maxx” cu data de expirare pe 11 octombrie 2023. Această gamă de brânză este distribuită în magazinele Kaufland.

Listeria, depistată în anumite produse puse la vânzare

Statele federale afectate de retragere includ Baden-Württemberg, Berlin, Bremen, Hamburg, Hesse, Mecklenburg-Vorpommern, Saxonia Inferioară, Renania-Palatinat, Saxonia, Saxonia-Anhalt, Schleswig-Holstein și Turingia.

Listeria poate declanșa o afecțiune infecțioasă cunoscută sub numele de listerioză, care, de obicei, își face simțită prezența într-un interval de aproximativ 14 zile de la momentul infectării. Simptomele asociate cu această infecție includ dureri gastro-intestinale, dureri de cap, mialgii (dureri musculare), greață, vărsături și febră. Mai important, atunci când bacteria reușește să pătrundă în sistemul nervos, simptomele pot deveni mult mai severe. Este important de menționat că listerioza afectează în special categorii vulnerabile de populație, cum ar fi nou-născuții, persoanele în vârstă, femeile însărcinate și indivizii cu un sistem imunitar slab.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: