Redactia.ro
Home » Breaking News » Alertă alimentară la KFC. Bacterii găsite în gheața pentru sucurile răcoritoare

Alertă alimentară la KFC. Bacterii găsite în gheața pentru sucurile răcoritoare

Alertă alimentară la KFC. Bacterii găsite în gheața pentru sucurile răcoritoare

Alertă alimentară la KFC. ANPC a descoperit, în urma unor controale la KFC, bacterii coliforme și enterococi intestinali în gheața cu care erau preparate băturile răcoritoare din rețeaua de magazine.

Alertă alimentară la KFC. Bacterii găsite în gheața pentru sucurile răcoritoare

Potrivit Autoritatea pentru protecția consumatorului, au verificat modul în care sunt produse băuturile răcoritoare de la KFC, fiind depistate nereguli grave. Mai mulți consumatori s-au plâns că gheața oferită de KFC era într-o cantitatea mai amre decât cea prevăzută în normative. După finalizarea probelor, specialiștii au descoperit bacterii coliforme, enterococi, Clostridium.

Respectiva maşină de gheaţă a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoştinţă că aceste analize au fost făcute şi că au fost depistate bacterii coliforme şi enterococi intestinali. Analizele au fost repetate şi în 5 dintre cele 7 unităţi verificate s-au găsit în continuare aceste probleme, bacterii coliforme, enterococi, Clostridium„, au transmis cei de la ANPC.

 

Trei bacterii descoperite în gheața pentru sucurile răcoritoare

Directorul ANPC a precizat că va fi oprit aparatul de gheață și va alertat și Ministerul Sănătății. Momentan, specialiștii au decis să oprească temporrar furnizarea cu gheață pentru băuturile carbogazoase.

ANPC a verificat 16 unități KFC și McDolands, printre care se numără cele din Sun Plaza, Vitan Mall, Dristor și Gara de Nord.

De asemenea, specialiștii au verificat și McDonald’s, însă acesta a scăpat, în cadrul controlului nefiind descoperite nereguli la analize. Conform ANPC, toate unitățile vor fi verificate, precizând că producerea gheții nu era prevăzută în autorizări.

Citeste si:Dăncilă continuă seria de atacuri virulente la adresa lui Iohannis

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: