Redactia.ro
Home » Știri » Alertă alimentară! Tobă de porc contaminată, retrasă de pe rafturile unui mare lanț de magazine. Apelul făcut de autorități

Alertă alimentară! Tobă de porc contaminată, retrasă de pe rafturile unui mare lanț de magazine. Apelul făcut de autorități

O nouă alertă alimentară îi avertizează pe cei care au cumpărat sortimentul de tobă de porc să nu consume produsul, fiind contaminat cu o bacterie ce poate provoca probleme de sănătate. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – ANSVSA.

În ultima vreme, tot mai multe alimente ajung să fie retrase de pe piață din cauza prezenței unor bacterii sau virusuri care pot fi extrem de dăunătoare organismului după consum. De această dată, ANSVSA a anunțat retragerea de la raft a unui produs îndrăgit de toți românii, mai ales în sezonul rece. Este vorba despre un lot de toba de porc.

Potrivit reprezentanților ANSVSA, procedura de retragere de la comercializare a fost decisă ca urmare a evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes. Retragerea de la comercializare se aplică pentru toba de porc din lotul/DLC 007041021 / 18.11.2021 și se va efectua în 107 magazine din țară, conform informării publicate încă de sâmbătă de către ANSVSA.

Tobă de porc contaminată, retrasă de pe rafturile unui mare lanț de magazine. Apelul făcut de autorități

Este alertă alimentară în toată ţara, după ce Carrefour a decis să retragă de la rafturi toba de porc „Drag de România”.

Specialiștii sanitar-veterinari fac un apel către persoanele care deţin produse din acest lot să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

„Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni”, a mai transmis ANSVSA.

Etichete: