Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM: Cod galben ninsori și viscol în România! Temperaturile scad brusc în toate zonele

Alertă ANM: Cod galben ninsori și viscol în România! Temperaturile scad brusc în toate zonele

Vreme rea cuprinde România! ANM, avertisment de ninsori și viscol puternic

Alertă ANM! Vremea se schimbă radical în România, în perioada imediat următoare. Meteorologii au emis cod galben de ninsori și viscol. Temperaturile scad și ele brusc în toate regiunile, fiind așteptate și episoade de ger.

Iarna își intră în drepturi în România. Un val de ninsori, cu vânt și ger își va face simțită prezența peste toate regiunile țării. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță care sunt cele mai afectate zone.

Alertă ANM: Cod galben ninsori și viscol în România!

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ninsori şi vânt puternic, fiind vizată zona de sud-est a României. Potrivit ANM, începând de miercuri – ora 20.00 și până joi – ora 14.00, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de ninsori şi vânt puternic.

În intervalul menționat, în Dobrogea vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10…15 l/mp) și local se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze de 40…45 km/h. Pe litoral precipitațiile vor fi mixte, iar rafalele vor atinge 50…60 km/h.

Conform anunțului făcut de meteorologi, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi în estul Munteniei, unde vor fi şi condiţii de polei.

Val de ger și ninsori în România

La finalul săptămânii, frigul se menține. ANM anunță că vineri, în jumãtatea de nord a ţãrii, precum şi în zonele de deal şi de munte vremea va fi închisã şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar la altitudini de peste 1000 m ninsoare.

Pe de altă parte, în restul țării înnorãrile vor fi temporare, iar precipitaţiile pe arii restrânse şi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri mai ales în zona montanã înaltã, unde ninsoarea va fi viscolitã.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 8 grade, iar cele minime, mai scãzute decât în nopţile precedente în toatã ţara, vor fi cuprinse între -6 şi 1 grad.

În Capitală, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, cu minime de -2 grade și cu maxime de 7 grade.

Însă, de sâmbătă, vremea rea își pune tot mai mult amprenta. Temperaturile ajung chiar și până la -10 grade în anumite zone ale țării. ANM anunță că în jumãtatea de est a teritoriului, vor fi precipitaţii mai ales sub formã de lapoviţă şi ninsoare.

Pe alocuri se va forma polei, iar la munte va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri la munte, la altitudini mari şi pe arii restrânse în restul teritoriului.

Și în București, vremea devine tot mai rece pe parcursul zilelor de weekend. Meteorologii spun că se așteaptă la lapoviță, dar și ninsore în Capitală. Temperatura maximã va fi de 4…5 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -3 grade, potrivit ultimei prognose de la Administrația Națională de Meteorologie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: