Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM: Cod roșu de furtuni în mai multe zone ale țării! Unde lovește vremea rea

Alertă ANM: Cod roșu de furtuni în mai multe zone ale țării! Unde lovește vremea rea

Alertă ANM: Cod roșu de furtuni în mai multe zone ale țării! Iată unde lovește vremea rea!

Alertă ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri un Cod Roșu de furtuni pentru județul Prahova. Avertizarea se aplică pentru 12 localități din zonă, în intervalul orar 10:30-11:30. În plus, vremea se menține instabilă în următoarea perioadă, oscilând între caniculă și ploi torențiale însoțite de furtuni.

ANM a emis avertizarea de vreme severă pentru localitățile Câmpina, Breaza, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Brebu, Florești, Telega, Măgureni, Bănești, Poiana Câmpina, Provița de Jos și Provița de Sus. Acest Cod Roșu de furtuni este valabil până la ora 11:30 și avertizează asupra averselelor torențiale, care vor acumula între 40 și 50 de litri pe metru pătrat.

În zona vizată de avertizare s-au înregistrat deja cantități de apă de peste 50-60 de litri pe metru pătrat, ceea ce poate provoca probleme și dificultăți în funcționarea normală a vieții cotidiene.

Situația meteorologică instabilă nu se limitează doar la județul Prahova, ci afectează în mare parte întreaga țară. Așadar, au fost emise și alte mesaje nowcasting și avertismente cod portocaliu în decursul zilei de astăzi. Specialiștii meteorologi avertizează că după orele prânzului vor fi în continuare manifestări de instabilitate termică, însoțite de averse torențiale, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor fi semnificative și se estimează că vor depăși 30-40 de litri pe metru pătrat.

Temperaturile ridicate vor continua să creeze disconfort termic

Pe lângă precipitații abundente, temperaturile ridicate vor continua să creeze disconfort termic în multe regiuni ale țării. Se preconizează că termometrele vor depăși 35 de grade Celsius, atingând pragul caniculei. Temperatura maximă estimată ar putea atinge 36 de grade Celsius. Ieri, în București și în sudul Olteniei s-au înregistrat deja 35 de grade Celsius, iar astăzi se așteaptă ca mai multe zone să înregistreze aceeași valoare.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în zonele montane și submontane, precum și în partea de vest, centrul și nord-vestul țării.

Situația se va schimba abia de vineri, când temperaturile vor începe să scadă semnificativ, ducând la o răcorire treptată a vremii. La sfârșitul săptămânii, ne putem aștepta chiar la o vreme răcoroasă. Scăderea temperaturilor va fi de până la 10 grade Celsius în comparație cu zilele precedente.

Prognoza ANM pentru săptămâna 5-11 iulie 2023 indică faptul că vremea va rămâne caldă și instabilă. Temperaturile maxime vor varia între 25 și 37 de grade Celsius, în timp ce cele minime se vor situa între 12 și 23 de grade Celsius. Vor exista perioade cu înnorări, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii, în special în regiunile nordice, centrale și vestice. Pe litoral, vremea va fi mai caldă și mai uscată, ceea ce ar putea atrage mai mulți turiști în această perioadă.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: