Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM! Condiții meteorologice extreme de furtuni și ploi de până la 80 de l/mp. Zonele afectate

Alertă ANM! Condiții meteorologice extreme de furtuni și ploi de până la 80 de l/mp. Zonele afectate

Alertă ANM! Condiții meteorologice extreme de furtuni și ploi de până la 80 de l/mp. Zonele afectate

Alertă ANM! Condiții meteorologice extreme de furtuni și ploi de până la 80 de l/mp. Iată care sunt zonele afectate!

Condiții meteorologice extreme de furtuni și ploi de până la 80 de l/mp

Avertizările meteorologice ANM prevăd furtuni și ploi care pot atinge până la 80 de l/mp în următoarele 24 de ore. Harta regiunilor care vor fi afectate de aceste condiții meteorologice extreme a fost publicată.

Codul portocaliu de avertizare meteo, valabil în intervalul 5 august, ora 18:00 – 6 august, ora 10:00, face referire la o instabilitate atmosferică semnificativă ce va declanșa fenomene meteo extreme în nouă județe din țară.

Astfel, „în județele Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Gorj, precum și în zona montană a județelor Vâlcea și Alba vor avea loc averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (cu rafale în general de 70…80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30…50 l/mp și izolat de peste 70…80 l/mp”, se menționează în avertizarea meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Avertizare meteo ANM. Cod galben în aproape jumătate de ţară

În plus, ANM a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care va afecta aproape jumătate din țară în intervalul 5 august, ora 13:00 – 6 august, ora 10:00.

Conform avertizării, „în Banat, Crișana, Oltenia, vestul Transilvaniei și al Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.”

Pe parcursul zilei de duminică, instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în jumătatea de est a teritoriului, avertizează meteorologii.

 

Sursa foto: Arhivă
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: