Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM de furtuni și ploi torențiale. Vezi harta zonelor afectate

Alertă ANM de furtuni și ploi torențiale. Vezi harta zonelor afectate

Alertă meteo: Fenomene meteo extreme anunțate de ANM. Zonele vizate de cod galben de furtuni și ploi torențiale

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis noi avertizări meteo. În orele ce urmează, majoritatea regiunilor țării vor fi afectate de ploi și descărcări electrice.

ALERTĂ ANM: COD GALBEN

Până la ora 10:00, un cod galben de avertizare meteo va fi în continuare activ.

Regiunile Banat, Crișana și Transilvania, precum și Oltenia și Moldova în special, vor experimenta instabilitate atmosferică. Aceasta se va traduce prin intervale cu intensificări ale vântului de scurtă durată, cu rafale de vânt de 60…70 km/h în general, furtuni, ploi puternice, fulgere și grindină izolată. Se așteaptă cantități de apă de 20…25 l/mp și în mod izolat 30…40 l/mp.

Fenomene similare se vor înregistra și în restul regiunilor, dar în zone mai limitate. Luni, 31 iulie, instabilitatea atmosferică se va intensifica în partea estică a țării, în timp ce în extremitatea sud-vestică a țării vântul se va intensifica.

ALERTĂ ANM: COD PORTOCALIU

Până la ora 10:00, este de asemenea în vigoare o avertizare de cod portocaliu.

În acest interval de timp, zonele montane, vestul Transilvaniei și nord-vestul Moldovei vor fi supuse unor perioade cu ploi torențiale, descărcări electrice frecvente, vânt intens (rafale de peste 80 km/h), vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor ajunge la 30…40 l/mp într-un interval scurt de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, și izolat peste 50…60 l/mp.

Situația meteo în București

Temperaturile din București vor scădea considerabil, atingând un maxim de 28 de grade. Vom avea parte de intervale cu ploi însoțite de tunete, fulgere și rafale de vânt. Pe timpul nopții, condițiile atmosferice se vor stabiliza, însă temperatura va scădea până la 18 grade.

Condiții meteo la munte

Și la munte, valorile termice vor scădea, creând o atmosferă răcoroasă și instabilă. Mai ales în Carpații Orientali și în partea estică a Carpaților Meridionali, vor exista perioade cu ploi torențiale, activitate electrică și căderi de grindină.

Situația meteo la mare

Pe litoral, vremea rămâne în continuare plăcută, cu temperaturi de până la 28 de grade pe plajă. Spre seară și noaptea, cerul se va înnora și vor apărea câteva ploi trecătoare. Temperatura apei mării va rămâne relativ rece.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: