Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM! Iarna lovește România. Cod portocaliu de ninsori şi viscol

Alertă ANM! Iarna lovește România. Cod portocaliu de ninsori şi viscol

Temperaturi ca în Siberia! Cea mai geroasă zi din an indică minus 25 de grade

Alertă ANM! Iarna lovește România. Specialiștii au anunțat un cod portocaliu de ninsori şi viscol! Iată toate detaliile!

Cod galben de ninsoare și viscol

Iarna își face simțită prezența în toată România, iar stratul de zăpadă se va depune semnificativ! ANM ne alertează cu privire la un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali , în intervalul 1 februarie, ora 10:00 până la data de 3 februarie, ora 1:00:

    „ În intervalul menționat, la munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă.

     Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută”, anunță ANM

ANM a anunțat totodată, un cod galben de intensificări locale ale vântului în Transilvania și Oltenia, în intervalul 1 februarie, ora 10:00, până la data de 3 februarie, ora 10:00:

       „Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar, în Transilvania și Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h.
Intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului”, a mai anunțat ANM. 

Cantitățile de precipitații în formă de ninsoare vor crește în această săptămână

Elena Mateescu, meteorolog ANM, a anunțat că toate cantitățile de precipitații în formă de ninsoare vor crește în această săptămână:

„Acest acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă, cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekend-ul viitor.

Dacă vorbim de marți, miercuri și joi, de creșterea valorilor de temperaturi, în special în partea de sud a țării, unde este posibil, mai ales în sudul extrem, să înregistrăm temperaturi între 8 până la 10 grade Celsius, valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă.

Așa cum arată informațiile la acest moment, este posibil ca sâmbătă, duminică și mai ales debutul următoarei săptămâni să aducă primele temperaturi cele mai coborâte”,  a susținut Elena Mateescu, potrivit Antena3 CNN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: