Redactia.ro
Home » Homepage » Alertă ANM: Plouă în toată țara

Alertă ANM: Plouă în toată țara

ALERTA ANM

ANM a emis un cod galben de vreme rea în toată țara. Meteorologii ne anunță că vom avea parte de ploi și de instabilitate atmosferică.

Avertizare meteo pentru toată țara

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben ce prezintă instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate, pe întreg teritoriul țării.

Alerta ANM este valabilă de vineri, 10 iunie, începând cu ora 14:00 până în ziua de duminică, 12 iunie, ora 22:00, în toate zonele geografice ale țării.

În intervalul prezent, în sudul țării și la munte va ploua cantitativ și vor exista pe alocuri și manifestări ale instabilității atmosferice.

„În  zone precum Moldova, Transilvania, Maramureș și local în Crișana și Banat, îndeosebi în timpul după-amiezelor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va concretiza prin averse torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină”, potrivit Antena 3.

Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, în intervale foarte scurte de timp.

În zonele de deal și de munte, dar și în extremitatea de sud a României, cantitățile vor ajunge la 40…60 l/mp.

Prognoza meteo 10 iunie 2022

Ziua de astăzi aduce vreme instabilă, cu cer variabil în majoritatea zonelor din România, dar vom avea parte de perioade de înnorări accentuate, ce vor aduce ploi torențiale, precum am indicat și din alerta ANM.

Ploile se vor manifesta cu descărcări electrice, vânt puternic și grindină în unele zone ale țării și vor predomina mai ales sudul și în estul țării. Local pot să-și facă simțită prezența și în centru pe arii restrânse din restul zonelor țării.

Temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între 23 și 32 de grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între 9 și 18 grade Celsius.

ANM anunță vreme instabilă în București

În București vremea este instabilă și se preconizează  înnorări accentuate, însoțite de averse și descărcări electrice.

Cantitățile de precipitații vor fi depășit 20 – 40 l/mp.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: