Redactia.ro
Home » Știri » Alertă ANM! România, cuprinsă de ploi torenţiale în mai multe județe. Zonele vizate

Alertă ANM! România, cuprinsă de ploi torenţiale în mai multe județe. Zonele vizate

Cod roșu de ploi torențiale, vijelii și grindină, în țară. Vântul o să bată cu peste 100 km/oră. Nu scăpăm nici de caniculă

Alertă ANM! România, cuprinsă de ploi torenţiale în mai multe județe. Iată zonele vizate!

Alertă ANM

O avertizare de cod galben este în vigoare în intervalul orar 10:00 – 23:00. Se așteaptă instabilitate atmosferică temporar accentuată în următoarele regiuni: Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul și nordul Olteniei, nord-vestul Moldovei și al Munteniei. Fenomenele asociate cu această instabilitate vor include averse torențiale, descărcări electrice, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat peste 30 l/mp.

„În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, vestul şi nordul Olteniei, nord-vestul Moldovei şi al Munteniei. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp”, informează ANM, potrivit news.ro.

În restul teritoriului, după-amiaza și seara, se vor înregistra intensificări ale vântului și averse izolate:

Pe de altă parte, există o avertizare cod portocaliu valabilă în intervalul orar 12:00 – 21:00. Meteorologii anunță averse torențiale în următoarele județe: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Bihor, Arad, Timiș, Sibiu și Alba. Cantitățile de apă vor fi local de 30-40 l/mp și izolat peste 50 l/mp în intervale scurte de timp, de până la 1-3 ore:

„În judeţele Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Hunedoara, Caraş-Severin şi zona de munte a judeţelor Bihor, Arad, Timiş, Sibiu şi Alba vor fi averse torenţiale. Local cantităţile de apă vor fi de 30…40 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore)”, transmite ANM.

În zilele următoare, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării.

Cum va fi vremea în Bucureşti

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, în Capitală se vor înregistra condiţii calde şi frumoase.

Cerul va prezenta o varietate de nori, ceea ce va oferi o atmosferă interesantă şi plăcută. Vântul va fi predominant slab şi moderat, cu unele rafale de până la 30…40 km/h în a doua parte a zilei. Aceste rafale de vânt pot aduce o uşoară răcorire în timpul după-amiezii şi serii.

Temperatura maximă estimată în Bucureşti pentru ziua de sâmbătă va fi de aproximativ 31 de grade Celsius.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: