Redactia.ro
Home » Știri » Alertă! Cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume a luat foc

Alertă! Cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume a luat foc

Alertă! Cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume a luat foc

Cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume a luat foc! Un incendiu a izbucnit joi la Serum Institute din India (SII). Potrivit informațiilor, producţia de vaccinuri COVID-19 nu a fost afectată. 

Cea mai mare fabrică de vaccinuri din lume a luat foc

Serum Institute din India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, a fost cuprins de flăcări joi. CEO-ul Institutului a dat asigurări, printr-o postare pe Twitter, că producția vaccinului Covieshield, dezvoltat de AstraZeneca, nu este afectată, scrie Agerpres.

Imaginile transmise în mass-media au arătat un nor imens de fum cenuşiu deasupra clădirii Serum Institute, situat în oraşul Pune, unde sunt produse în prezent milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, Covishield, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford.

Potrivit primelor informații, incendiul a izbucnit la un sit în construcţie, departe de instalaţiile de fabricare a vaccinurilor.

„Unitatea de producţie a vaccinurilor nu este afectată şi acest lucru nu va afecta procesul de fabricaţie”, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul Serum Intitute din India, care a adăugat că ”incendiul a izbucnit într-o nouă fabrică în construcţie”.

„Am trimis acolo şase sau şapte camioane de pompieri. Nu avem alte informaţii cu privire la amploarea incendiului sau dacă cineva este în pericol. Echipaje de poliţie au ajuns la faţa locului.”, a declarat pentru AFP un oficial al serviciului local de pompieri.

India este a doua cea mai afectată ţară din lume de pandemia de COVID19, după Statele Unite, cu peste 10 milioane de cazuri raportate, chiar dacă rata mortalităţii este una dintre cele mai scăzute la nivel mondial.

Vaccinul de la Pfizer şi BioNTech, cea mai mare eficiență

În prezent, doar companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech au dovedit cea mai mare eficiență în crearea vaccinului anti-coronavirus. Bill Gates a precizat, că, în lunile care urmează, vor primi aprobare pentru utilizarea vaccinului anti-coronavirus și companiile: AstraZeneca, Moderna, Novavax şi Jhonson & Jhonson.

Marea Bitanie a început deja vaccinarea cu tratament de la Pfizer. Prima persoană din lume care a beneficiat de acesta a fost o bătrână în vârstă de 90 de ani.

”Reglementatorii din Vest fac o treabă foarte bună. Au desfăşurat într-un mod foarte profesionist acest proces în trei faze, au urmărit efectele secundate şi au urmărit eficienţa”, a mai spus fondatorul companiei Microsoft, Bill Gates.

Milionarul a mai declarat că dozele de vaccin anti-coronavirus trebuie administrate și distribuite corect, echitabil.

”Trebuie să ne asigurăm că realizăm distribuţia într-un mod echitabil. Că nu va hotărî averea unui om dacă se va vaccina primul sau nu”, a mai explicat Gates.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: