Redactia.ro
Home » Știri » Alertă de vreme rea în toată țara. Informații de ultimă oră din partea meteorologilor

Alertă de vreme rea în toată țara. Informații de ultimă oră din partea meteorologilor

GALERIE FOTO (2) meteo România

Meteorologii anunță o schimbare radicală în condițiile meteorologice pentru acest weekend, cu ninsori abundente, vânt puternic și ploi torențiale în diverse regiuni ale țării. În București, se așteaptă primii fulgi de zăpadă din această perioadă.

Două alerte meteo sunt în vigoare până duminică, ora 18:00. Până atunci, regiunile sudice și sud-estice vor fi afectate de precipitații semnificative, cu cantități de apă de 25-30 l/mp și chiar peste 40-50 l/mp în zonele restrânse. Acestea vor începe sub formă de ploi, transformându-se treptat în lapoviță și ninsoare începând de sâmbătă noapte.

Cod portocaliu de viscol și vânt puternic

De duminică, la ora 2:00, intră în vigoare o alertă cod portocaliu pentru viscol și vânt puternic. În județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța, se așteaptă ninsori și viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75-85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

În zonele montane ale județelor Caraș-Severin și Gorj, sâmbătă dimineața se circulă în condiții de iarnă. În restul țării, carosabilul este umed, iar precipitațiile sub formă de ploaie afectează mai multe județe, inclusiv București.

Vremea în București

Conform prognozei speciale pentru București, vremea se va răci începând de sâmbătă, cu cer înnorat și ploi, evoluând spre lapoviță și ninsoare în timpul nopții. Temperaturile vor scădea semnificativ, cu o maximă de 6-7 grade și o minimă în jurul valorii de 1 grad duminică. Vântul va avea intensificări, iar vremea va fi mai rece decât de obicei pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo pe termen lung

Pentru următoarele patru săptămâni, se anunță temperaturi mai coborâte decât media pentru această perioadă, în special în nordul țării. Regimul pluviometric va fi excedentar, în special în regiunile vestice, sud-estice și la munte.

În ciuda frigului și a precipitațiilor abundente, șoferii sunt avertizați să circule cu atenție, adaptând viteza la condițiile de trafic și evitând manevre riscante. Autoritățile recomandă monitorizarea atentă a prognozelor meteorologice și luarea măsurilor necesare pentru a face față schimbărilor bruște ale vremii.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: