Redactia.ro
Home » Știri » Alertă în Prahova! Un posibil transport de produse radioactive au ajuns la groapa de gunoi

Alertă în Prahova! Un posibil transport de produse radioactive au ajuns la groapa de gunoi

GALERIE FOTO (2) Alertă în Prahova! Un posibil transport de produse radioactive au ajuns la groapa de gunoi

Alertă în Prahova! În dimineața aceasta s-a înregistrat un apel la 112 în care cineva anunța că o cisternă plină cu substanţe radioactive se îndrepta către groapa de gunoi din oraşul Băicoi.

Miercuri dimineața, un apel la 112 a alertat întregul departament de urgențe. S-a anunțat că o cisternă care ar conține substanțe radioactive era pe cale de a ajunge la groapa de gunoi din orașul Băicoi. Potrivit unor surse apropiate din anchetă, se pare că cisterna respectivă transporta, conform documentelor, nămol adus din județul Cluj. Iar mașina ar fi înregistrată în judeţul Sălaj.

După primele măsurători făcute, se pare că transportul se înscrie în parametrii şi nu este periculos pentru mediu. Se aşteaptă o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Prahova pentru a face noi verificări, informează adevărul.ro.

Groapa de gunoi de la Băicoi, ”Cernobîlul” românesc

Groapa de gunoi de la Băicoi, ”Cernobîlul” românesc

Depozitarea și reciclarea deșeurilor, fie ele netoxice, dar mai ales cele toxice sunt o afacere de sute de milioane de euro. Iar profitul poate fi dublu dacă se încalcă normele legale și deșeurile nu sunt tratate sau depozitate corespunzător. În Cernobîl au căzut la un moment dat un fel de fulgi de zăpadă. Copiii s-au bucurat însă apoi au descoperit că erau de fapt fulgi ucigători. La Băicoi, oamenii nu au fost ”atacați” de nimic, însă aerul este aproape irespirabil.

La un moment dat, s-au trezit cu simptome care nu ştiau de unde vin. Pentru că în zonă nu se anunţase nici un accident nuclear. Nici măcar unul chimic. Totuşi, aveau dureri de cap, stări de vomă, iritarea căilor respiratorii, tuse din senin, moleşeală şi îi usturau ochii aparent fără nici un motiv. După luni de inexplicabile suferinţe, oamenii din Băicoi şi-au amintit de groapa de gunoi din apropiere. Cernobîlul lor, cu care nu au fost încă de la început de acord să fie amplasată aici. Dar nu au avut încotro. Proprietate privată.

Citește și: Ironii la adresa lui Iohannis după ce a refuzat să participe la dezbatere

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: