Redactia.ro
Home » Știri » ALERTĂ în România: Cod galben de ploi, vijelii și grindină în aproape toată țara! HARTA zonelor vizate

ALERTĂ în România: Cod galben de ploi, vijelii și grindină în aproape toată țara! HARTA zonelor vizate

Meteorologii au emis un nou cod galben de ploi și vijelii pentru aproape toată țara. Codul galben este valabil aproape pe tot parcursul zilei, până la ora 23.00.

În Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local, mai ales la deal, în Muntenia, Moldova și Oltenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat vijelii și grindină.

Bucureştiul este ferit de „coduri”

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp, potrivit meteorologilor. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii mai restrânse și în sudul și sud-estul teritoriului, precizează ANM.

Bucureştenii primesc o veste bună, în sensul în care Capitala este ferită de „coduri”. Chiar şi aşa, cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate după-amiaza şi seara, când vor fi perioade cu averse (3…5 l/mp, izolat posibil peste 10 l/mp), descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă va fi de 27…29 de grade.

Prognoza pentru următoarele două săptămâni

În săptămâna 11 – 18 iulie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar ma ales în cele intracarpatice.

În săptămâna 18- 25 iulie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele vestice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: