Redactia.ro
Home » Știri » Alertă meteo: Cod Roșu de ploi torențiale și vijelii în România FOTO

Alertă meteo: Cod Roșu de ploi torențiale și vijelii în România FOTO

GALERIE FOTO (4) Avertizare meteo ANM: Zece județe din România sub cod galben de vreme rea și vânt puternic

Alertă meteo de Cod Roșu de ploi torențiale și vijelii în România. Iată detaliile!

Alertă meteo

România se confruntă cu o situație meteorologică extrem de severă, cu un cod roșu de ploi torențiale și vijelii care afectează mai multe zone din țară. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări cu privire la această urgie.

Codul Galben de ploi a fost inițial emis pentru jumătatea țării, în contextul unor temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă. Cu toate acestea, situația s-a agravat rapid, iar ANM a fost nevoită să emită un Cod Roșu de ploi în anumite zone.

Cod Roșu de ploi torențiale și vijelii în România

De la ora 19:05, ANM a emis o avertizare nowcasting de Cod Roșu valabilă între 18:52 și 19:30 pentru orașul Cluj-Napoca și trei localități din județul Cluj: Baciu, Florești și Feleacu. În aceste zone, se prevăd averse torențiale cu cantități de apă care pot depăși 35…40 de litri pe metru pătrat, însoțite de descărcări electrice frecvente.

Vremea se schimbă rapid, iar toamna își face simțită prezența cu o răcire accentuată și ploi în mai mult de jumătate din țară. Specialiștii ANM au emis o avertizare de Cod Galben de ploi și vijelii, valabilă de vineri, 15 septembrie, ora 10:00, până sâmbătă, 16 septembrie, ora 06:00.

Avertizarea menționează că, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în zona montană și local în Muntenia și Moldova, se vor înregistra perioade de instabilitate atmosferică, caracterizate prin averse torențiale, descărcări electrice, vânt puternic pe termen scurt (cu rafale de 50…60 km/h), și posibile vijelii și grindină. Cantitățile de apă pot ajunge la 20…30 de litri pe metru pătrat în intervale scurte de timp, cu valori izolate de peste 40…50 de litri pe metru pătrat.

În cursul zilei de vineri, 15 septembrie, se așteaptă manifestări de instabilitate atmosferică și în alte regiuni ale țării, însă pe arii mai restrânse. Sâmbătă, ploile vor persista în special în sudul țării.

Sursa foto: ANM

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: