Redactia.ro
Home » Știri » Alertă meteo în România: Temperaturile scad drastic și revin ninsorile

Alertă meteo în România: Temperaturile scad drastic și revin ninsorile

Vreme neobișnuit de caldă pentru Revelion și prima zi din 2024. Prognoza meteo actualizată

România se pregătește pentru o schimbare bruscă și puternică a vremii. Începând de la mijlocul acestei săptămâni, o răcire accentuată va lovi țara, aducând cu ea ploi, furtuni locale și vânt puternic. Această schimbare este cauzată de un front atmosferic rece care se va extinde asupra întregului teritoriu.

Valorile termice vor cunoaște o scădere dramatică, cu temperaturi maxime care nu vor mai depăși 10…15 grade Celsius, contrastând puternic cu temperaturile de peste 30 de grade înregistrate anterior în unele regiuni. La munte, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar fulgii de zăpadă pot apărea chiar și la altitudini mai reduse, sub 1000 de metri.

Temperaturile scad și revin ninsorile

Weekendul nu aduce încălzirea mult așteptată, iar în unele zone temperaturile minime ar putea coborî sub zero grade Celsius, în special în văi și depresiuni. De asemenea, un ciclon se anunță a afecta România, aducând ploi abundente și ninsori la munte.

Elena Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a oferit detalii despre evoluția vremii în următoarea perioadă. Potrivit ei, temperaturile vor rămâne scăzute în cea de-a doua parte a săptămânii, iar precipitațiile se vor extinde în majoritatea regiunilor.

„Vom vorbi de ploi în vestul, în nordul și în centrul țării, în timp ce în sud vor mai fi posibile valori de 15 până la 24…25 de grade Celsius, în special în sud-est.De joi însă, săptămâna următoare, precipitațiile se vor extinde în cea mai mare parte a țării, chiar și minimele vor fi unele mai coborâte, de la valori pozitive în aceste zile, 10…12 grade Celsius, vom vorbi de minime de cel mult 6…7 grade în zonele mai joase de relief și posibil spre 0, chiar -1 grad în zonele depresionare din estul Transilvaniei”, a mai spus directorul ANM în exclusivitate la Antena 3 CNN.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: