Redactia.ro
Home » Știri » Alertă meteo! Instabilitate atmosferică, averse și descărcări electrice în mai multe județe. Zonele vizate

Alertă meteo! Instabilitate atmosferică, averse și descărcări electrice în mai multe județe. Zonele vizate

Alertă meteo ANM: Cod galben pentru vijelii și grindină

Alertă meteo! Instabilitate atmosferică, averse și descărcări electrice în mai multe județe. Iată zonele vizate!

Alertă meteo

Meteorologii au emis astăzi o avertizare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică în mai multe județe din România, printre care se numără și județul Gorj. De asemenea, a fost emisă o informare meteo de caniculă pentru perioada 22-24 iunie. Aceste avertismente reprezintă un apel la precauție pentru populație, deoarece fenomenele meteorologice se pot manifesta într-un mod periculos și pot provoca daune materiale.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), informarea meteo de vreme rea este valabilă în intervalul 22 iunie, ora 11:00 – 22 iunie, ora 22:00. Se estimează că vor exista perioade cu instabilitate atmosferică în zona de munte, care se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi semnificative, situându-se între 20 și 25 l/mp și, izolat, de peste 30 l/mp. Aceste precipitații abundente pot duce la formarea de inundații locale și pot afecta temporar infrastructura rutieră și locuințele din zonele vizate.

Caniculă în alte zone din România

Pe lângă instabilitatea atmosferică, se prognozează și o perioadă de caniculă în aceeași perioadă menționată anterior. Disconfortul termic va fi ridicat joi, 22 iunie, în regiunile vestice și sud-vestice, iar vineri în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase. Sâmbătă, cu precădere în sud și est, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade Celsius, iar la câmpie se va resimți efectul caniculei. Aceste temperaturi ridicate pot reprezenta o amenințare serioasă pentru sănătatea populației, în special pentru persoanele în vârstă, copii și cei care suferă de afecțiuni cronice. Este esențial ca oamenii să ia măsuri adecvate de protecție împotriva căldurii extreme, precum hidratarea corespunzătoare și evitarea expunerii prelungite la soare în timpul orelor de vârf.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: