Redactia.ro
Home » Știri » Alertă meteo. Vremea se schimbă radical. Ploi și furtuni în mai multe regiuni ale țării

Alertă meteo. Vremea se schimbă radical. Ploi și furtuni în mai multe regiuni ale țării

alerta meteo

Meteorologii au emis un avertisment de cod galben pentru ploi torențiale, grindină și vijelii în mai multe localități din România! După perioada de căldură din zilele recente, țara noastră se confruntă acum cu fenomene meteorologice extreme. Iată în care localități se așteaptă să se manifeste vremea nefavorabilă!

Avertisment meteo! Ploi, tunete și fulgere în mai multe regiuni ale țării

După câteva zile însorite și cu temperaturi ridicate în majoritatea orașelor din România, vremea se pregătește să se schimbe dramatic în perioada imediat următoare.

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi torențiale, grindină și vijelii, care vor afecta mai multe localități din țară. Această situație poate fi o problemă pentru oameni, având în vedere inundațiile devastatoare care au avut loc recent și care au creat pagube materiale considerabile în mai multe regiuni ale țării.

Meteorologii au emis un avertisment actualizat privind condițiile meteorologice severe, valabil pentru ziua de marți, până la ora 17:00, în mai multe localități din țară. Se așteaptă ploi, grindină și vijelii care vor afecta mai multe zone, inclusiv localitățile Brâncovenești, Aluniș, Deda, Vătava, Lunca Bradului, Stânceni, Răstolița și Rușii-Munți din județul Mureș.

Grindină și rafale de vânt puternice în zona montană

Totodată, aceste fenomene meteo vor apărea și în zona montană, la altitudini de peste 1.800 de metri. Până la ora 17:00, se prognozează averse cu cantități de precipitații ce vor depăși 25 de litri pe metru pătrat, însoțite de descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și rafale de vânt puternic pe termen scurt.

„Valabil de la: 27-06-2023 ora 15:35 până la: 27-06-2023 ora 17:00. În zona: Județul Mureş: Brâncovenești, Deda, Aluniș, Lunca Bradului, Vătava, Răstolița, Rușii-Munți, Stânceni; Județul Mureş, zona de munte de peste 1800 m; Se vor semnala: averse ce vor depăși 25 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici”, anunță meteorologii ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: