Redactia.ro
Home » Știri » Alertă mondială. China anunță că nouă persoane au murit din cauza coronavirusurilor

Alertă mondială. China anunță că nouă persoane au murit din cauza coronavirusurilor

Alertă mondială. China anunță că nouă persoane au murit din cauza coronavirusurilor

Alertă mondială. China anunță că nouă persoane au murit din cauza coronavirusurilor. Autoritățile chineze transmit miercuri, că nouă persoane au decedat din cauza noului tip de coronovirus. Alte 440 de persoane au fost infectate, iar 2.197 de persoane care au intrat în contact cu persoanele infectate au fost plasate în carantină.

Alertă mondială. China anunță că nouă persoane au murit din cauza coronavirusurilor

Conform Digi24, autoritățile chineze din domeniul medical au anunțat mierucuri, că nouă persoane au murit din cauza noului tip de coronavirus. Beijingul a anunțat că s-au luat măsuri pentru a controla răsăpândirea virusului în spitale. De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății organizează astăzi o ședință de urgență pentru a hotărî dacă noul virus reprezintă o urgență medicală mondială.

Purtătorul de cuvânt al OMS a precizat că cel mai probabil numărul de cazuri va crește pe măsură ce autoritățile chineze vor continua testarea cetățenilor.

Dacă monitorizarea și testările sunt sporite, atunci este foarte posibil să obținem alte cifre”, a spus el.

Coronovirusurile,un pericol mondial

Coronavirusurile fac parte din familia de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceală comună la SARS. Simptomele sunt diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, pot provoca decesul. Unele se transmit de la om la om, altele nu.

Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni și a ucis 774, într-o epidemioe care a afectat Asia și alte 37 de țări în perioasa 2002-2003.

Cum putem să prevenim îmbolnăvirea

Transmiterea de la o persoană la alta se face cu mare uşurinţă pe cale aeriană (vorbire, tuse, strănut) sau prin contact direct sau indirect cu secreţiile respiratorii aflate pe mâinile acestora sau pe suprafeţe contaminate.

Respectaţi regulile generale şi individuale de igienă: utilizarea batistei şi spălatul pe mâini, pusul mâinii la gură atunci când tuşim sau stranutăm, evitarea contaminării prin atingerea cu mâinile a ochilor sau a gurii, aerisirea zilnică a locuinţelor sau a birourilor cu menţinerea unei temperaturi de 18-22 grade precum şi igienizarea spaţiilor şi a suprafeţelor.

Spălaţi-vă cât mai des pe mâini cu apă şi săpun, spălatul trebuie să dureze cel puţin 20 de secunde, insistând pe pliurile şi spaţiile interdigitale, apoi uscaţi mâinile cu prosoape de hartie sau aer cald sau dacă nu sunteţi în apropierea apei puteţi utiliza, cu eficinţă mai redusă, un dezinfectant pe bază de alcool”, precizează medicul Tudor Ciuhodaru.

Citeste si:Acuzații grave la adresa lui Cîțu, după anunțul că dispare programul Prima Casă: „Alungă tinerii din România”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: