Redactia.ro
Home » Știri » Alex a fugit de acasă pentru că mama sa nu dorea ca el să devină inginer IT. Poliția a dechis o anchetă pentru răpire în cazul băiatului

Alex a fugit de acasă pentru că mama sa nu dorea ca el să devină inginer IT. Poliția a dechis o anchetă pentru răpire în cazul băiatului

Alex Batty a fugit de acasă la 11 ani.

Poliția din Greater Manchester a demarat o anchetă pentru presupusa răpire a lui Alex Batty, un tânăr de 17 ani, care a fugit de mama sa, dorind să scape de influența teoriilor sale „antiguvernamentale și antivacciniste”. Adolescentul a dispărut la vârsta de 11 ani în timpul unei vacanțe în Spania și, recent, a fost găsit în sudul Franței.

Minorul a plecat de acasă după o ceartă aprinsă cu mama sa

Ofițerii de poliție au audiat adolescentul din Oldham, care a fost descoperit mergând pe jos în Franța, pentru a stabili dacă a fost răpit. Într-un interviu acordat ziarului The Sun, Alex a povestit că locuia cu mama sa, Melanie Batty, în Chalabre, regiunea Aude din sudul Franței, dar a decis să plece după o ceartă.

Motivul deciziei sale a fost dorința de a primi o educație convențională, cu scopul de a deveni inginer de software. Imaginile băiatului au devenit virale în presă după ce a fost dat dispărut în urmă cu șase ani, când nu s-a întors dintr-o excursie programată.

Alex a fost găsit în sudul Franței, mergând pe jos, și ulterior a fost intervievat de poliție. În timpul interviului, a dezvăluit că a părăsit casa mamei sale, caracterizată drept „anti-guvernamentală și anti-vax”, și că dorește o educație tradițională. Decizia de a pleca a fost maturată în adolescență, realizând că actuala sa viață nu-i oferea perspectivele dorite.

Băiatul a fost găsit la 6 ani distanță

Povestea lui Alex a început cu dispariția sa la 11 ani, iar bunica sa, Susan Caruana, tutorele său legal, credea că mama și bunicul său l-au dus într-o comunitate spirituală din Maroc. Alex a povestit că a trăit în diverse locuri din Spania și Franța și că ultima sa locuință fusese pe o fermă franceză.

Decizia de a pleca a fost determinată de dorința de a scăpa de influența mamei sale, considerată prea intensă. Alex a declarat în interviu că vrea o viață mai echilibrată, cu oportunități educaționale și sociale. Adolescentul a fost găsit și recuperat de un tânăr francez în apropierea orașului Toulouse, după ce a mers pe jos 35 de kilometri timp de două zile.

Întorcându-se în Marea Britanie, Alex a vorbit despre reîntâlnirea cu bunica sa: „Când m-am întors la Manchester, ploua ca de obicei. Am fost dus înapoi la casa bunicii mele și am intrat pe ușă, iar ea era în sufragerie. Am început să tremur și am îmbrățișat-o mult. Casa este diferită acum, dar încă se simte la fel. Mă simt minunat să mă întorc.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: