Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila, despre valul cinci al pandemiei. Avertismentul specialistului: „Este foarte greu să eviți îmbolnăvirea dacă nu ești vaccinat”

Alexandru Rafila, despre valul cinci al pandemiei. Avertismentul specialistului: „Este foarte greu să eviți îmbolnăvirea dacă nu ești vaccinat”

Alexandru Rafila, despre valul cinci al pandemiei.

Alexandru Rafila, despre valul cinci al pandemiei. Specialistul a vorbit în cadrul unui interviu despre valul cinci al pandemiei de coronavirus. Alexandru Rafila este de părere că următoarele valuri ar putea fi ținute sub control numai dacă populația se vaccinează.

Alexandru Rafila, despre valul cinci al pandemiei. Avertismentul specialistului: „Este foarte greu să eviți îmbolnăvirea dacă nu ești vaccinat”

Alexandru Rafila, despre valul cinci al pandemiei. Prezent în emisiunea lui Marius Tucă, medicul Alexandru Rafila a vorbit despre valul cinci al pandemiei. Specialistul este de părere că următoarele valuri vor putea fi ținute sub control, dacă oamenii se vor vaccina.

De asemenea, Rafila crede că activitățile economice, sociale și nici sănătatea publică nu vor mai fi afectate. „Eu cred personal că valurile următoare – că se discută de 4, 5 – vor înregistra cazuri care nu vor mai pune în pericol nici activitățile economice, sociale și nici sănătatea publică. Poate va fi o localitate sau o comunitate, dar nu mai discutăm de probleme generale. Partea mai puțin bună este această transmisibilitate extremă a acestui tulpini. Este foarte greu ca în perioada asta să nu fii infectat.Există acest procent de persoane care fac forme simptomatice, unele complicate, și este foarte greu să eviți îmbolnăvirea dacă nu ești vaccinat și este foarte greu să nu îți pui probleme”, a declarat Alexandru Rafila.

Specialistul susține că noul coronavirus nu va mai fi o problemă, deși vor mai trece mulți ani până când pandemia se va sfârși. „Pentru că această tulpină extrem de contagioasă nu va ocoli sau va sări foarte puțin din persoanele nevaccinate”, a mai spus medicul.

Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani ar trebui să fie scutiți de prezentarea certificatelor verzi

Luni, medicul a explicat într-o conferință de presă, că sunt câteva lucruri în neregulă referitoare la modul cum vor fi utilizate certificatele verde. Alexandru Rafila a declarat că cei mici ar trebui scutiți de prezentarea certificatului verde electronic. „Sunt câteva lucruri care nu sunt în regulă apropo de modul în care va fi utilizat acest certificat verde şi vă spun acest lucru pentru că recomandări ale Comisiei Europene sau practica din ţările europene nu este respectată, în sensul că nu există nicio precizare referitoare la copiii cu vârsta mai mică de 12 ani. Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani ar trebui să fie scutiţi de prezentarea acestora certificate sau lucrurile legate de testare pentru că nici din punct de vedere practic nu este posibilă testarea a milioane de copii”, a declarat Rafila.

Rafila precizează că România nici nu ar putea testat copiii sub 12 ani pentru că nu au această capacitate. „O familie, părinţii sunt vaccinaţi, au un certificat verde, vor să meargă copilul lor la cofetărie sau vor să meargă la un film sau vor să meargă să vadă un spectacol de teatru pentru copii, nu pot face acest lucru decât dacă copilul lor este testat ori lucrul ăsta gândiţi-vă că sunt vreo aproape două milioane de copii în această situaţie, ar însemna să putem să îi testăm de trei ori pe săptămână, deci cam 5-6 milioane de teste săptămânal, în condiţiile în care în momentul de faţă numărul de teste care se face săptămânal la nivel naţional pentru toate categoriile e de vreo 350.000”, a precizat Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: