Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila, avertisment pentru toți românii înainte de valul patru al pandemiei Coronavirus: “În mod evident, ne îndreptăm spre…”

Alexandru Rafila, avertisment pentru toți românii înainte de valul patru al pandemiei Coronavirus: “În mod evident, ne îndreptăm spre…”

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, se declară îngrijorat de evoluția pandemiei de Coronavirus în România, mai ales în context insuccesului avut în rândul populației a campaniei de vaccinare. România nu este deloc aproape de atingerea pragului de imunizare, așa cum s-a promis în urmă cu câteva luni, explică profesorul, iar acest fapt ne face mult mai predispuși la un al patrulea val pandemiei.

Alexandru Rafila atrage atenția că, deși campania de vaccinare a fost prezentată ca un succes, realitatea este cu totul alta. Profesorul a vorbit despre pericolul care pândește România.

Semnalul de alarmă tras de Alexandru Rafila, înainte de valul patru al pandemiei

Autoritățile române și-au propus ca la 1 iulie să se atingă pragul de imunizare, însă acest fapt nu a fost realizabil. Pornind de la acest aspect, profesorul Alexandru Rafila a tras un semnal de alarmă, susținând că România se află departe de a fi scăpat de pericol, având în vedere că doar 30% din populație s-a imunizat.

„În mod evident, ne îndreptăm, cel puțin în cursul acestui an, spre ratarea tuturor țintelor legate de acoperirea vaccinală, pentru că toată lumea spera să vaccinăm 10 milioane de persoane, măcar la începutul toamnei, dacă era să fim rezonabili. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă, iar lumea, în mod evident, fie nu a fost convinsă, fie a fost demobilizată să se vaccineze, prin anumite tipuri de mesaje care au fost transmise în această perioadă, în care situația din România a fost prezentată ca un mare succes, în condițiile în care în mod evident discutăm de penultimul loc din UE ca și număr de doze administrat la 100 de locuitori. Deci este clar că este un insucces și acest insucces a fost generat și de diverse declarații care au făcut referire la numărul de cazuri, care era singurul element important, nu și la acoperirea vaccinală”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.

România, înaintea celui de-al patrulea val al pandemiei

Alexandru Rafila susține că valul patru al pandemiei de Coronavirus se va resimți în curând și în România. Iar imunizarea lentă nu va aduce nimic bun.

Profesorul nu a ezitat să explice că există un „nivel scăzut al educației” pentru multe dintre persoanele care refuză administrarea unuia dintre serurile anti-Covid puse la dispoziție.

„Valul patru dacă va veni, va duce în România unde acoperirea vaccinală este scăzută și la apariția de cazuri grave și la înregistrarea de decese, pentru că una este să apară un număr de cazuri într-o țară unde populația este vaccinată în proporție de 70% și altceva este să apară același număr de cazuri într-o țară în care populația este vaccinată doar în proporție de 30%, pentru că atunci, proporția de cazuri grave și de decese va fi mult mai mare în țara unde există doar această acoperire vaccinală de 30% și noi ne găsim într-o astfel de situație”, a mai declarat reprezentantul României la OMS.

 

Etichete: