Redactia.ro
Home » Știri » Alexandru Rafila, poveste emoționantă. Medicul a vorbit despre pierderea a doi prieteni din cauza coronavirusului

Alexandru Rafila, poveste emoționantă. Medicul a vorbit despre pierderea a doi prieteni din cauza coronavirusului

Alexandru Rafila, poveste emoționantă

Medicul Alexandru Rafila a vorbit într-un interviu pentru Realitatea Plus despre moartea a doi prieteni. Acesta a fost vizibil afectat de pierderea celor doi apropiați din cauza coronavirusului. Reprezentatul României la OMS a declarat că medicii care se ocupă de personanele internate la ATI sunt afectate de pierderea acestora.

Alexandru Rafila, poveste emoționantă. Medicul a vorbit despre pierderea a doi prieteni din cauza coronavirusului

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila vorbit în exclusivitate în emisiunea „Sănătatea la Control”, realizată de Cristina Răduță, despre pierderea a doi prieteni din cauza coronavirusului. Întrebat dacă a pierdut pe cineva drag din cauza coronavirusului, medicul Rafila a răspuns vizibil afectat că doi prieteni au murit din această cauză.

Au fost doi colegi, doi profesori, prieteni de la Universitatea de Medicină și Farmacie, domnul profesor Bejenaru, care era un om tânăr, foarte cunoscut neurolog. Era un om bun care ajuta foarte multă lume, un om special. Un fost profesor care la fel de curând s-a prăpădit. S-au întâmplat lucrurile astea chiar aici la noi la spital și vă dați seama că ne afectează foarte mult. Sunt colegii noștri, dascălii noștri. Din nefericire situația nu a mai putut fi controlată iar virusul a fost mult mai puternic decât resursele noastre„, a spus medicul Alexandru Rafila. Mai mult acesta a menționat că deși el nu se ocupă de îngrijirea persoanelor diagnosticate, colegii săi din secțiile Institutului Matei Balș sunt foarte afectați de această situație.

România, într-o situație critică

Vineri, 24 octombrie Grupul de comunicare strategică a raportat 5.028 de cazuri noi de coronavirus, din 35.351 de teste. Totodată, 82 de persoane infectate cu COVID-19 au decedat în ultimele 24 de ore, în timp ce la Terapie Intensivă sunt internați 782 de pacienți infectați cu coronavirus.

Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 201.032 de cazuri de persoane infectate cu COVID19, dintre care 144.429 de persoane au fost vindecate și externate. De asemenea, pe teritoriul României au fost înregistrate 5.028 de persoane decedate din cauza noului virus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: