Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Alimente care alimentează creierul! Prof. Dr. Vlad Ciurea: „Sunt un fel de spiriduși care deschid căile optimismului”

Alimente care alimentează creierul! Prof. Dr. Vlad Ciurea: „Sunt un fel de spiriduși care deschid căile optimismului”

vlad ciurea

Alimente care alimentează creierul! Prof. Dr. Vlad Ciurea dezvăluie cum ne pot face mai optimişti!

Alimente care alimentează creierul!

Profesorul Dr. Vlad Ciurea, renumit medic neurochirurg, ne învață că alimentele pe care le consumăm pot avea un impact semnificativ nu numai asupra sănătății noastre fizice, ci și asupra stării noastre de bine psihică. El susține că anumite alimente pot acționa ca adevărați „spiriduși” care deschid căile spre optimism. Astfel, învățăm că hrana pentru creier nu se limitează doar la aspectele nutriționale, ci are și un efect profund asupra psihicului nostru.

Unul dintre alimentele menționate de Prof. Dr. Ciurea este mango, un fruct delicios și exotic. Acesta este bogat în antioxidanți, care nu numai că îmbunătățesc sănătatea fizică, ci și sănătatea mentală. Antioxidanții din mango, nuci și spanac se îndreaptă către creier, unde acționează ca niște „spiriduși” care ne ajută să vedem partea bună a vieții și să ne simțim mai optimiști.

Totodată, Prof. Dr. Ciurea subliniază importanța alegerilor alimentare sănătoase. El menționează că carnea slabă de curcan și peștele sunt printre cele mai bune surse de proteine pentru creier. Puțină slănină poate fi chiar benefică, dar în cantități moderate. În plus, adaugă că ceapa roșie este o adevărată comoară nutrițională.

„Cea mai bună carne este carnea slabă de curcan şi peştele. Puţină slănină face bine, avem adicţie, iar ceapa roşie este formidabilă.

Nucile, mango și spanacul – acestea sunt antioxidanți, se duc în creier și mai fac ceva: dezvoltă niște substanțe, neurotransmițători, care sunt un fel de spiriduși care deschid căile optimismului. (…)”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Prof. Dr. Vlad Ciurea: „Sunt un fel de spiriduși care deschid căile optimismului”

Pe lângă alimentație, medicul ne amintește că odihna adecvată este esențială pentru funcționarea optimă a creierului. Acesta ne îndeamnă să ne facem timp pentru somn și să ne relaxăm mintea. Totodată, subliniază importanța activității fizice regulate, care nu numai că îmbunătățește sănătatea generală, ci și funcționarea creierului.

Prof. Dr. Ciurea ne îndeamnă să petrecem timp în natură, să ne bucurăm de aer curat și de frumusețea lumii înconjurătoare. Toate acestea au un impact pozitiv asupra funcției creierului și a stării noastre de bine. El subliniază că, pentru a ne menține mintea în formă și a ne simți mai bine, trebuie să ne mișcăm și să evităm să petrecem prea mult timp în fața televizorului sau a calculatorului.

„Creierul are niște părți care trebuie menajate, ca să poată funcționa. Creierul trebuie odihnit şi lăsat să se refacă. Una este să dormi, alta este să refaci creierul.

Mergeți la munte, mergeți pe câmpie, stați în iarbă verde, uitați-vă la soare, deschideți geamul dimineața. Toate acestea nu fac decât să îmbunătățească starea de funcționare a creierului.

Aer curat, apă cât mai curată, mișcare, înviorare. Mişcarea, exerciţiul fizic mișcă întreg organismul, se produce ca la locomotivă, când porneşti. Este o zonă în creier care pornește de dimineață și creierul are o funcționalitate.

În cazul celor care stau lipiți de scaun și numai la televizor, ei își reduc existența. Deci, mişcaţi-vă!”, a mai spus prof. dr. Vlad Ciurea.

Astfel, hrana pentru creier nu înseamnă doar nutrienți, ci și alegeri alimentare inteligente care să susțină sănătatea mentală. Prof. Dr. Vlad Ciurea ne amintește că putem adopta un stil de viață care să încurajeze optimismul și să sprijine funcționarea creierului, îmbunătățind astfel calitatea vieții noastre.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: