Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimente care luptă cel mai bine cu mahmureala

Alimente care luptă cel mai bine cu mahmureala

Atunci când suntem mahmuri, suntem obosiți, ne doare capul, suntem sensibili la lumină, ne simțim deshidratați și amețiți. Totuși, există câteva alimente care ne pot ajuta în această situație inconfortabilă.
Cercetările în ceea ce privește mahmureala sunt limitate, iar procesul exact din spatele ei nu este înțeles decât puțin. În timp ce nu există nicio cură pentru mahmureală bine stabilită, există câteva lucruri pe care le putem face.
În primul rând, un duș rece ajută întotdeauna. Spălați-vă pe față și pe dinți foarte bine și beți cât mai multă apă. Toată lumea apelează la un medicament împotriva durerii de cap, dar există și alte opțiuni care ne vor face mahmureala să dispară mai repede:
1. Bananele – alcoolul blochează producerea hormonilor care ajută corpul să rețină apa, ceea ce duce la deshidratare și la pierderea electorliților ca potasiul și sodiul. Bananele sunt bogate în potasiu.
2. Penene roșu – din moment ce durerile de cap asociate unei mahmureli sunt cauzate de deshidratare și de scăderea circulației sângelui la nivelul creierului, pepenele roțu poate ajuta. Acesta rehidratează și este bogat în L-citrulină, un nutrient care grăbește circulația sângelui.
3. Murături – sunt bogate în sodiu, așa că gogoșarii murați sau zeama de varză murată ne pot oferi o cantitate bună și să ne pot ajuta să trecem peste starea de greață.
4. Miere – datorită conținutului de fructoză, mierea poate îmbunătăți simptomele mahmurelii. Studiile recente încearcă să demonstreze că mierea crește rata eliminării alcoolului din corp.
5. Biscuiți sărați – aceștia conțin carbohidrați bogați în grăsimi care îmbunătățesc simptomele. Atunci când ficatul se concentrează pe procesarea alcoolului, nu se mai concentrează pe reglarea tensiunii arteriale.
6. Nuci – datorită conținutului mare de magneziu, acestea pot fi o soluție bună. Alcoolul poate scădea cantitatea de magneziu din corp.
7. Avocado- acesta poate crește nivelul scăzut de potasiun de alcool și ajută cu hidratarea. Mai mult, cercetătorii susțin că acesta ajută la îmbunătățirea stării ficatului.
8. Carne – carnea și produsele bogate în proteine îți ajută corpul să lupte mai bine cu mahmureala. Cercetătorii susțin că alcoolul previne corpul din a absorbi anumiți aminoacizi.
9. Ovăz – acesta conține carbohidrați complecși care oferă o eliberare înceată și progresivă a zahărului în sânge și poate preveni simptomele unei mahmureli. Îți poate îmbunătăți starea și te poate face să te simți mai odihnit.
10. Afine – acestea sunt bogate în nutrienți care luptă împotriva inflamațiilor din corpul tău, ceea ce este util atunci când ești mahmur. Un studiu efectuat pe 20 de bărbați susține că nivelele de sânge ale mai multor compuși infalamți au crescut după consumul de alcool.
Asta înseamnă că afinele pot ajuta în legătură cu aceste inflamații.
11. Supă de pui cu tăiței – un remediu comun pentru răceli și gripe, supa de pui poate ajuta și în cazul mahmurelii. Aceasta poate ajuta la rehidratare, mai ales datorită nivelului crescut de sodiu.
12. Portocalele – acestea sunt bogate în vitamina C, ceea ce ajută corpul să nu piardă antioxidanți .
13. Ceaiul verde – acesta scade concentrația de alcool din sânge, susține un studiu efectuat pe șobolani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini