Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimente care nu ne îngraşă, indiferent de cantitatea consumată. Mergi la sigur cu ele! 

Alimente care nu ne îngraşă, indiferent de cantitatea consumată. Mergi la sigur cu ele! 

Iată care sunt alimente care nu ne îngraşă, indiferent de cantitatea consumată! Mergi la sigur cu ele! 

Care sunt alimente care nu ne îngraşă, indiferent de cantitatea consumată?

Cu toții știm că toate alimentele conțin calorii și consumul lor în exces poate duce la creșterea în greutate, dar cu toate acestea, există alimente cu un conținut caloric extrem de scăzut care sunt mai potrivite pentru a fi incluse într-o dietă sănătoasă și echilibrată Acestea includ:

  1. Legumele non-amidonate, cum ar fi broccoli, spanacul, varza, roșiile, castraveții, ardeii, morcovii, ceapa verde, salata verde, și multe altele.
  2. Fructele cu conținut scăzut de zahăr, cum ar fi grapefruit, căpșuni, zmeură, afine, mure, piersici, mere, pere, kiwi, portocale și altele.
  3. Proteine cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi pieptul de pui fără piele, curcanul, somonul, tonul, șunculița de curcan sau de pui, tofu, și alte surse proteice cu conținut scăzut de grăsimi.
  4. Carbohidrați complecși, cum ar fi orezul brun, quinoa, hrișca, cartofii dulci, fasolea, linte, năutul și alte leguminoase.

Este important să consumăm o varietate de alimente sănătoase și să ne asigurăm că dieta noastră este echilibrată și variată, în funcție de nevoile noastre nutriționale. De asemenea, este important să facem exerciții fizice regulat pentru a menține o greutate sănătoasă și un stil de viață activ.

Câte calorii este indicat să mâncăm pentru a nu ne îngrășa 

Numărul de calorii necesare zilnic depinde de mai mulți factori, cum ar fi sexul, vârsta, înălțimea, greutatea, nivelul de activitate fizică și metabolismul.

În general, pentru a menține greutatea actuală, trebuie să consumăm aproximativ aceeași cantitate de calorii pe care o ardem în fiecare zi prin activitățile noastre zilnice și metabolismul. Aceasta se numește echilibrul caloric.

Pentru a pierde în greutate, este necesar să se creeze un deficit caloric, adică să consumăm mai puține calorii decât ardem într-o zi. Un deficit de 500-1000 de calorii pe zi poate duce la pierderea în greutate în mod sigur și sustenabil.

În general, pentru a menține o greutate sănătoasă, femeile adulte au nevoie de aproximativ 2000-2200 de calorii pe zi, iar bărbații adulți au nevoie de aproximativ 2500-2800 de calorii pe zi. Cu toate acestea, aceste numere pot varia în funcție de factorii menționați mai sus.

Totodată, este important să ne asigurăm că consumăm o varietate de alimente sănătoase și să ne concentrăm pe alimente cu densitate calorică scăzută, precum legumele, fructele și proteinele slabe, și să reducem alimentele procesate, bogate în calorii, cum ar fi dulciurile, băuturile îndulcite și snack-urile nesănătoase. Este, de asemenea, important să facem exerciții fizice regulat și să ne menținem activi în mod constant pentru a arde calorii și a menține o greutate sănătoasă.

 

Sursa foto: julienquaglierini.com

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: