Redactia.ro
Home » Stil de viață » Alimente care țin răceala departe și întăresc sistemul imunitar

Alimente care țin răceala departe și întăresc sistemul imunitar

Alimente care țin răceala departe și întăresc sistemul imunitar

Iată ce alimente țin răceala și gripa departe și întăresc sistemul imunitar. Un pas important este să iei măsuri din timp, așa că e bine să le consumi înainte ca virușii să se instaleze în organism.

Alimente care țin răceala departe și întăresc sistemul imunitar

„Dacă dorești să ai un sistem imunitar puternic, care luptă împotriva bolilor, este cazul să consumi alimente integrale, proteine slabe și lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Aceste alimente sunt pline de nutrienți care îți vor ajuta corpul să fie puternic”, este de părere Amy Goodson, autoarea cărții de nutriție The Sports Nutrition Playbook, conform eatthis.com.

Antioxidanții sunt esențiali pentru buna funcționare a organismului și ne ajută împotriva răcelilor și gripelor. Amy Goodson recomandă să consumăm în această perioadă fructe de pădure, ciocolată neagră, ceai verde și boabe de soia, struguri, rodii, dovlecei și caise.

Totodată, vitamina C susține creșterea imunității, contribuie la funcționarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor și a pielii, la menținerea metabolismului energetic și reducerea oboselii și extenuării. Surse naturale de vitamina C sunt portocalele, roșiile, ardeiul gras, căpșunile și legumele verzi, precum spanacul și fasolea verde.

De asemenea, sunt importante și alimentele bogate în zinc, cum ar fi carnea de vită și nu numai. „Carnea de vită este o sursă excelentă de zinc, deoarece oferă aproape jumătate din necesarul zilnic. Dacă nu îți place acest tip de carne, optează pentru legume, nuci, semințe, lactate și ciocolată neagră”, îndeamnă dieteticianul Amy Goodson. Zincul ajută la consolidarea sistemului imunitar și la formarea oaselor și dezvoltarea țesuturilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: